Top

Ποιο φρούτο καθαρίζει και προστατεύει τα δόντια μας;

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Ποιο φρούτο καθαρίζει και προστατεύει τα δόντια μας;
Ποιο φρούτο καθαρίζει και προστατεύει τα δόντια μας;

Ποιο φρούτο καθαρίζει και προστατεύει τα δόντια μας;

Η στοματική υγιεινή είναι σημαντική τόσο για την υγεία των δοντιών, όσο και για την ψυχολογία μας.  Tα λευκά και καθαρά δόντια…

 

…προσδίδουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Ο σωστός καθαρισμός των δοντιών (2 φορές την ημέρα), το οδοντικό νήμα, τα στοματικά διαλύματα, αλλά και η επίσκεψη στον οδοντίατρο τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο είναι απαραίτητα για τη διατήρηση δυνατών και υγιών δοντιών. Η κακοσμία στόματος, η ουλίτιδα, η περιοδοντίτιδα προλαμβάνονται αρκεί να φροντίζουμε να τηρούμε τους παραπάνω βασικούς κανόνες.

Αν τώρα βρίσκεστε εκτός σπιτιού και δεν μπορείτε να βουρτσίσετε τα δόντια σας μετά από κατανάλωση κάποιας τροφής η γλυκού τότε η καλύτερη φυσική οδοντόκρεμα είναι το μήλο. Οι ίνες του μήλου έχουν την ικανότητα να απομακρύνουν τα υπολείμματα τροφών και μαζί με αυτά τα βακτηρίδια που συσσωρεύονται στα δόντια αλλά και να διατηρούν το Ph του στόματος σε χαμηλά επίπεδα. Το χαμηλό Ph εμποδίζει την παραγωγή οξέων που καταστρέφουν τα δόντια. Το μήλο ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι είναι μια προσωρινή λύση ανάγκης που μπορεί να μας φανεί χρήσιμη ορισμένες φορές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει το βούρτσισμα των δοντιών.

Για να αποκτήσετε λευκά δόντια με φυσικούς τρόπους διαβάστε το θέμα…ΕΔΩ

Συμβουλές για γερά δόντια και για να διώξετε την κακοσμία. Διαβάστε το θέμα…ΕΔΩ

{jcomments on}

No Comments

Post a Comment