Top

Ο πιο καλός ο… οδηγός: Βάλε μπροστά την υγεία!

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Ο πιο καλός ο… οδηγός: Βάλε μπροστά την υγεία!
Προστατεύστε την υγεία σας στο αυτοκίνητο

Ο πιο καλός ο… οδηγός: Βάλε μπροστά την υγεία!

Διαβάστε χρήσιμες οδηγίες και μυστικά για τη δική σας ασφάλεια, αλλά και για να προστατεύσετε την υγεία σας ενώ ταξιδεύετε με το αμάξι

 

 

 

Τι πρέπει να ελέγξουμε πριν από κάθε ταξίδι για να αποφύγουμε τα απρόοπτα, ποια είναι η καλύτερη ώρα να ξεκινήσουμε; Τι πρέπει να έχει οπωσδήποτε το φαρμακείο του αυτοκινήτου και πως  δεν θα μας προκαλέσει αλλεργία ή ψύξη του air – condition; Ενημερωθείτε και καλό σας ταξίδι.

*Πριν από ένα ταξίδι: Για να αποφύγετε τα απρόοπτα, είναι αναγκαίο να κάνετε και ένα μικρό έλεγχο στο πρατήριο βενζίνης. Ζητήστε να ελέγξουν την κατάσταση των ελαστικών και τον αέρα τους, τα λάδια, το νερό στο ψυγείο καθώς και να σας καθαρίσουν τα τζάμια.

*Η καλύτερη ώρα για να ξεκινήσετε το ταξίδι είναι νωρίς το πρωί που ακόμη έχει δροσιά, είστε ξεκούραστοι και τα αντανακλαστικά σας είναι πιο αυξημένα

*Χρησιμοποιήστε σωστά τη ζώνη ασφαλείας: Περάστε τη πάνω από τον ώμο, ώστε το διαγώνιο μέρος της να περνάει  κατά μήκος του στήθους ώστε να δεχτεί η κλείδα τις πιέσεις σε περίπτωση πρόσκρουσης. Η βάση της ζώνης πρέπει να εφαρμόζει στα ισχία και όχι στην κοιλιά.  Έχετε την πλάτη του καθίσματός σας σχετικά ανασηκωμένη. Πριν ξεκινήσετε τραβήξτε την ζώνη ασφαλείας απότομα για να ελέγξετε αν λειτουργεί σωστά.

*Η σωστή στάση του σώματος του οδηγού: Ρυθμίστε το κάθισμά σας σε τέτοια απόσταση που οι αγκώνες, να είναι ελαφρώς λυγισμένοι όταν πιάνετε το τιμόνι και την πλάτη του καθίσματός σας σε όρθια θέση. Το πέλμα που ακουμπάει στο πεντάλ πρέπει να σχηματίζει ορθή γωνία με τη γάμπα. Οι μηροί σας δεν πρέπει ακουμπούν στο τιμόνι.

*Χρησιμοποιείτε σωστά το κλιματιστικό: Πριν το θέσετε σε λειτουργία ανοίξτε τα παράθυρα και έπειτα βάλτε το κλιματιστικό να λειτουργήσει στο τέρμα για δύο λεπτά στη μεγαλύτερη σκάλα. Η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο πρέπει να ρυθμίζεται γύρω στους 10 βαθμούς κάτω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Για καθαρή ατμόσφαιρα κάθε τόσο βάζετε το κλιματιστικό για λίγο στη λειτουργία που χρησιμοποιεί τον αέρα του περιβάλλοντος, ώστε να ανανεώνεται ο αέρας.

*Εξοπλίστε το φαρμακείο του αυτοκινήτου με: Ελαστικό επίδεσμο, γάζες, τσιρότα, αλοιφή για τα τσιμπήματα, ψυκτικό σπρέι, ψαλιδάκι, θερμόμετρο, χάπια για τη ναυτία, ιώδιο, παυσίπονα, οξυζενέ και αντισηπτικά  μαντηλάκια

No Comments

Post a Comment