Top

Ενω εσύ κοιμάσαι: Όσα δεν γνωρίζουμε για τα όνειρα

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Ενω εσύ κοιμάσαι: Όσα δεν γνωρίζουμε για τα όνειρα
dreams

Ενω εσύ κοιμάσαι: Όσα δεν γνωρίζουμε για τα όνειρα

Απίθανες, εντυπωσιακές και άγνωστες πληροφορίες θα αλλάξουν όλα όσα πιστεύατε για τα όνειρα και τον ύπνο

 

Γνωρίζετε ότι συχνά όταν κοιμόμαστε προσωρινά το σώμα μας παραλύει; Έχετε αναρωτηθεί γιατί συχνά δεν μπορούμε να θυμηθούμε τα όνειρά μας; Ξέρετε ότι μπορούμε να καθορίσουμε την έκβαση των ονείρων μας;  Έλατε μαζί μας σε μια ξενάγηση στο χώρο των ονείρων και μάθετε πράγματα που ούτε καν …ονειρευόσασταν ότι συμβαίνουν.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου συχνά παραλύουμε

Οι περισσότεροι μπορεί να μην το γνωρίζουν , όμως οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι συχνά κατά τη διάρκεια του ύπνου μας προσωρινά παραλύουμε. Αυτό, οι ειδικοί το αποδίδουν στο γεγονός ότι συχνά όταν κοιμόμαστε τα όνειρα μας είναι τόσο ζωντανά και έντονα που μπορεί να μας αναγκάσουν να κάνουμε βίαιες κινήσεις στον ύπνο μας με αποτέλεσμα ακόμη και να τραυματιζόμασταν ή να πέφταμε από το κρεβάτι, αν δεν υπήρχε ο  συγκεκριμένος μηχανισμός της «προσωρινής» παράλυσης να μας προστατεύσει.

Μπορούμε να ελέγξουμε τα όνειρα μας

Αν και δεν είναι γνωστό σε όλους μας σε κάποια φάση του ύπνου μας μπορούμε να ελέγξουμε τα όνειρα μας. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορεί κάποιος να χειριστεί τα όνειρα του και καθορίσει το περιεχόμενο τους ή ακόμη και την έκβαση ονείρων του.  Τα όνειρα που μπορούμε να ελέγξουμε είναι τα λεγόμενα “Lucid dream”.

Τα όνειρα είναι η πραγματικότητα

Πόσες φορές σας έχει τύχει να βλέπετε στον ύπνο σας ότι σβήνετε τη δίψα σας με ένα παγωμένο ποτήρι νερό ή ότι πονάει το χέρι σας; Είναι επίσης πολύ πιθανό να σας έχει τύχει όταν έπειτα ξυπνάτε να ανακαλύπτετε ότι όντως διψάτε ή ότι το χέρι σας έχει καταπλακωθεί κάτω από το μαξιλάρι και είναι μουδιασμένο στην πραγματικότητα. Αυτό συμβαίνει επειδή συχνά μια πραγματική κατάσταση που βιώνετε εκείνη τη στιγμή που κοιμάστε μεταφράζεται σε ένα όνειρο.

Η γλώσσα των ονείρων είναι άγνωστη

Τα όνειρα δεν χρησιμοποιούν σύμβολα που μπορούμε εύκολα να κατανοήσουμε. Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία και έχουν γίνει πολλές έρευνα σχετικά με τα σύμβολα των ονείρων και την ερμηνεία τους. Η αλήθεια ωστόσο είναι μάλλον ότι τα όνειρα «μιλούν» σε μια γλώσσα που είναι κατανοητή μόνο στο υποσυνείδητο μας.

Είναι δύσκολο να θυμηθούμε τα όνειρα μας

Συχνά όταν ξυπνάμε αποτυγχάνουμε να θυμηθούμε έστω και μία σκηνή από τα όνειρα που είδαμε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παραμένει ωστόσο σε γενικές γραμμές άγνωστο γιατί συμβαίνει αυτό. Μπορούμε να θυμηθούμε ωστόσο τα όνειρά μας αν τύχει να ξυπνήσουμε στη φάση REM του ύπνου. Επίσης πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι υπάρχουν τεχνικές που μας βοηθούν να μάθουμε να θυμόμαστε τα όνειρα μας.

Ονειρευόμαστε το απαγορευμένο

Ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο που σχετίζεται με τα όνειρα είναι ότι ονειρευόμαστε συνήθως ο,τι απαγορεύεται να κάνουμε στην πραγματική ζωή. Ένα άτομο για παράδειγμα που απαγορεύεται για λόγους υγείας να τρώει γλυκά, μπορεί να ονειρεύεται συχνά ότι καταβροχθίζει απίστευτες ποσότητες γλυκών στον ύπνου του. Ακόμη όμως και μια  πάθηση ή ψυχική διαταραχή μπορεί να επηρεάσει τα όνειρά μας.

Ασπρόμαυρα όνειρα

Μόνο το 70% των ανθρώπων βλέπει έγχρωμα όνειρα, ενώ το υπόλοιπο 30% βλέπει ασπρόμαυρα. Ακόμη ορισμένα όνειρα επαναλαμβάνονται πολύ συχνά σε κάποιους ανθρώπους όπως λ.χ. ότι αργούν στο σχολείο, ότι αποτυγχάνουν στις εξετάσεις ή ότι χάνουν κάποιο πρόσωπο που βρίσκεται στη ζωή. Οι ερευνητές εξετάζουν τώρα για ποιους λόγους κάποιοι ονειρεύονται ασπρόμαυρά και γιατί κάποια όνειρα επαναλαμβάνονται σε ορισμένους ανθρώπους.

No Comments

Post a Comment