Top

Διώξτε άμεσα την κυτταρίτιδα με μασάζ και διατροφή

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Διώξτε άμεσα την κυτταρίτιδα με μασάζ και διατροφή
Διώξτε άμεσα την κυτταρίτιδα με μασάζ και διατροφή

Διώξτε άμεσα την κυτταρίτιδα με μασάζ και διατροφή

Μειώστε δραστικά την κυτταρίτιδα λίγους μήνες πριν από την παραλία. Διατροφή και μασάζ υπόσχονται να αλλάξουν την όψη πορτοκαλιού στο δέρμα σας…

 

Που οφείλεται

Ωστόσο, αξίζει να τονιστεί το γεγονός πως η πάθηση αυτή δεν οφείλεται αποκλειστικά στο βάρος μας, καθώς συχνά η κυτταρίτιδα προσβάλει και ιδιαίτερα αδύνατα άτομα. Δηλαδή, φυσικά και η παχυσαρκία συνοδεύεται κατά κύριο λόγο από κυτταρίτιδα, αλλά δεν είναι και ο μοναδικός παράγοντας δημιουργίας της. Πιο συγκεκριμένα, οι ίνες κολλαγόνου που συνδέουν το λίπος με το δέρμα, υφίστανται βλάβες εξαιτίας πολλαπλών παραγόντων, με συνέπεια την προώθηση του λιπώδους ιστού προς την επιδερμίδα. Επομένως γίνεται κατανοητό πως δυστυχώς, η απώλεια βάρους δεν δύναται να εξαλείψει ολοκληρωτικά την κυτταρίτιδα.

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για την καταπολέμησή της;

Συσχετίζεται τελικά η κυτταρίτιδα με τη διατροφή; Και αν ναι πως θα μπορούσαμε να διαμορφώσουμε το διατροφικό μας πρόγραμμα ώστε να αποτελέσει εφαλτήριο για την μείωση της κυτταρίτιδας;


Η κυτταρίτιδα, δημιουργείται από κακή τοπική αιμάτωση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα εκείνης της περιοχής να μην τρέφονται καλά. Έτσι ο οργανισμός, αντί να αναδομεί και να καίει το λίπος, το συσσωρεύει στο αντίστοιχο σημείο, επιδεινώνοντας το πρόβλημα. Κατανοούμε επομένως πως παράγοντες οι οποίοι δυσχεραίνουν την σωστή αιμάτωση του οργανισμού μας, όπως η καθιστική ζωή καθώς και η μειωμένη φυσική δραστηριότητα, αποτελούν αντιπάλους μας ενάντια στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας. Συνεπώς, η ενασχόληση με κάποιο άθλημα αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να νικήσουμε σε αυτή τη μάχη.

Αντιμετωπίστε την διατροφικά

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί και η ιδιαίτερη συμβολή της διατροφής στην μείωση της κυτταρίτιδας. Υπάρχουν τροφές οι οποίες επιβραδύνουν τη διάσπαση του κολλαγόνου καθώς και τροφές που ευνοούν την σωστή λειτουργία του κυκλοφορικού μας συστήματος, στοιχεία τα οποία συμβάλλουν στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας, εφ’ όσον οι βλάβες των ινών κολλαγόνου και η κακή αιμάτωση αποτελούν κύριους παράγοντες δημιουργίας της.

Τροφές όπως το κόκκινο κρασί (με μέτρο), οι χυμοί κόκκινων φρούτων και οι φλούδες κόκκινων σταφυλιών, εμποδίζουν τη δημιουργία δύο ενζύμων που διασπούν το κολλαγόνο. Παράλληλα όμως, οφείλουμε να διασφαλίσουμε και τη σωστή αιμάτωση του οργανισμού μας. Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται η αυξημένη κατανάλωση νερού, όπως επίσης και η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών καθώς και λιπαρών ψαριών όπως ο σολομός που είναι πλούσια πηγή σε Ω-3 λιπαρών οξέων, τα οποία διαστέλλουν τις αρτηρίες και βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

 

Αποκτήστε το σώμα  που ονειρεύεστε χωρίς τη γνωστή όψη φλοιού πορτοκαλιού με λεμφικό μασάζ

Μασάζ κατά της κυτταρίτιδας

Το μασάζ βοηθάει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του δέρματος καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, την αποσυμφόρηση της λέμφου και την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Ακόμη καταπολεμά την ξηρότητα και συμβάλλει στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Το λεμφικό μασάζ είναι αυτό που συμβάλλει περισσότερο στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.  Εφαρμόζεται από φυσιοθεραπευτές και αποτελεί μια χαλαρωτική λύση για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, ενώ Θα πρέπει να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση.  Η κάθε θεραπεία διαρκεί περίπου 45 λεπτά με μια ώρα και το κόστος της ξεκινά από 40 ευρώ.

Πως γίνεται

Οι κινήσεις του μασάζ είναι συνήθως απαλές. Κατά τη διάρκεια του μασάζ το πιθανότερο είναι να νοιώσετε ευεξία και χαλάρωση, αν παρόλα αυτά αισθανθείτε δυσφορία ενημερώστε το θεραπευτή. Ο μασέρ με ειδικές μαλάξεις με τις οποίες «απελευθερώνει» τις διόδους της λέμφου, βοηθώντας τη να κυκλοφορήσει καλύτερα, γεγονός που συμβάλει στην αποτοξίνωση του δέρματος. Για λεμφικό μασάζ από επαγγελματίες μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιο spa  ή ινστιτούτο αισθητικής καθώς και σε ειδικευμένους μασέρ που εφαρμόζουν το λεμφικό μασάζ. Επιλέξετε κάποιον κάνοντας προηγουμένως μια μικρή έρευνα.

Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται;

Αν υπάρχουν θρομβώσεις,  εάν έχετε κάνει  μεταμόσχευση,  αν υπάρχουν όγκοι ή κάνετε χημειοθεραπεία καθώς και στην εγκυμοσύνη.

 

Κάντε το μόνες σας!

*Μπορείτε να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα, αξιοποιώντας  τις ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Φτιάξτε μια κρέμα κατά της κυτταρίτιδας και απλώστε τη στην περιοχή που έχει το πρόβλημα κάνοντας ελαφρύ μασάζ.  Σε μια κρέμα βάσης βάλτε 5 – 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου, 5  σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού, 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο πεύκου και 5 σταγόνες  έλαιο λεβάντας. Απλώστε την κρέμα με ένα απαλό μασάζ. Αποφύγετε να κάνετε το μασάζ αυτό σε ερεθισμένο δέρμα ή σε περίπτωση εγκυμοσύνης ή προβλημάτων υγείας.

*Αν δεν έχετε αιθέρια έλαια μπορείτε να κάνετε ένα ακόμη μασάζ την ώρα του μπάνιου

1. Χρησιμοποιήστε το τηλέφωνο του ντους ρίχνοντας νερό με σχετική πίεση στην προσβεβλημένη από κυτταρίτιδα περιοχή. Εναλλάσσετε το ζεστό με το κρύο νερό κάθε 30 δευτερόλεπτα.

2. Βουρτσίστε απαλά την περιοχή με μια βούρτσα με φυσική τρίχα. Πάντα να βουρτσίζετε με κινήσεις προς το μέρος της καρδίας.

3. Tρίψτε την περιοχή με θαλασσινό αλάτι χρησιμοποιώντας ένα ειδικό γάντι για τρίψιμο σώματος.

{jcomments on}

No Comments

Post a Comment