Top

Η εικονική κοινότητα “Second life” κατα του…στρες!

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Η εικονική κοινότητα “Second life” κατα του…στρες!
second_life

Η εικονική κοινότητα “Second life” κατα του…στρες!

Τα social network εκτός από ψυχαγωγία μπορούν να προσφέρουν και άλλες… υπηρεσίες. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα έρευνα

 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, οι εικονικές κοινότητες στο Internet  όπως είναι το “second life” ενδέχεται να μας βοηθούν να διαχειριστούμε το στρες.

Ο καθένας μπορεί να φτιάξει σε μια on line κοινότητα,  όπως το “second life” μια εικονική αναπαράσταση του εαυτού του (avatar), ενώ του δίνεται και η δυνατότητα  να γνωριστεί, να δημιουργήσει επαφές ακόμη και να κάνει εικονικά sex με άλλα μέλη.

Στην έρευνα οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μέσα από τέτοιες εικονικές κοινότητες μπορεί κάποιος να εκπαιδευτεί στο διαλογισμό και σε άλλες τεχνικές χαλάρωσης. Τα social networks (όπως είναι για παράδειγμα το facebook) και οι online κοινότητες, μπορούν-υπό προϋποθέσεις-  να αποτελέσουν ένα σημαντικό στοιχείο υποστήριξης και παρακίνησης των ασθενών, υποστηρίζουν οι ειδικοί στην έρευνα.

Μάλιστα οι συμμετέχοντες στην έρευνα συνέχισαν να εφαρμόζουν τις τεχνικές αντιμετώπισης του στρες που έμαθαν από το www.secondlife.com και στην καθημερινότητα τους στον πραγματικό κόσμο.

No Comments

Post a Comment