Top

Νέα έρευνα: Ο Νο1 κίνδυνος για την υγεία σε καιρό κρίσης

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Νέα έρευνα: Ο Νο1 κίνδυνος για την υγεία σε καιρό κρίσης
Η οικονομική κρίση βλάπτει σοβαρά την υγεία σας

Νέα έρευνα: Ο Νο1 κίνδυνος για την υγεία σε καιρό κρίσης

Η οικονομική κρίση δεν απειλεί μόνο το πορτοφόλι μας, υπάρχουν και σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία που ίσως δεν υποψιάζεστε…

 

Δύο νέα στοιχεία έρχονται στο φως από τους επιστήμονες και δείχνουν πόσο απειλητική μπορεί να είναι η οικονομική κρίση για τη ζωή μας. Εκτός από τις ελλείψεις και τη δυσκολία στην πρόσβαση των φαρμάκων οι ειδικοί επισήμαναν πρόσφατα και άλλες δύο σοβαρές επιπτώσεις…

Καθώς η οικονομική κρίση βαθαίνει και δείχνει τα δόντια της, οι περισσότεροι άνθρωποι αναλαμβάνουν επικίνδυνα για την υγεία τους ρίσκα όσον αφορά τις διατροφικές τους επιλογές σύμφωνα με τον αμερικανικό οργανισμό τροφίμων FSA.

Συμφώνα με τους ειδικούς οι άνθρωποι προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα εις βάρος της ασφάλειας των τροφίμων που καταναλώνουν.

Στην έρευνα της FSA οι ειδικοί μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες σχεδόν 2.000 ατόμων σε όλη τη Βρετανία και διαπίστωσαν ότι περισσότεροι από τους μισούς προσπαθούσαν να αξιοποιήσουν τα τρόφιμα που τους είχαν απομείνει, αγνοώντας τις ημερομηνίες λήξης και διατηρώντας περισσεύματα τροφών στο ψυγείο τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η παραπάνω όμως δεν είναι η μόνη αρνητική συνέπεια της κρίσης: Η απότομη αύξηση του αριθμού των γυναικών άνω των 30 που κάνουν εκτρώσεις οφείλεται εν μέρει στην οικονομική κρίση.

Οι διακοπές της κύησης από γυναίκες μεταξύ 30 και 34 ετών αυξήθηκαν κατά 10 τοις εκατό μεταξύ 2009 και 2011 στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Υπουργείου Υγείας.

Η αυξημένη οικονομική πίεση, σε συνδυασμό με την ευκολία που προσφέρει πλέον η δυνατότητα εξωσωματικής γονιμοποίησης που επιτρέπει στις γυναίκες να κάνουν παιδιά αργότερα καθώς και οι φιλοδοξίες σταδιοδρομίας έχουν συμβάλει καθοριστικά  στην αύξηση των εκτρώσεων, σύμφωνα με τους ειδικούς.
 

Οι top 9 πιο υγιεινές τροφές

Πες μου τι τρως να σου πω… τι έχεις!

 

No Comments

Post a Comment