Top

Το “κλειδί” για καλύτερο σεξ κρύβεται στη… ζυγαριά σας!

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Το “κλειδί” για καλύτερο σεξ κρύβεται στη… ζυγαριά σας!
Έρευνα: Το κλειδί για καλύτερο σεξ κρύβεται στη ζυγαριά σας

Το “κλειδί” για καλύτερο σεξ κρύβεται στη… ζυγαριά σας!

Όσοι άντρες ξεκινούν δίαιτα και γυμναστική για να χάσουν τα περιττά κιλά ή τα «παχάκια» της μέσης ηλικίας, ωφελούνται και στην ερωτική τους ζωή…

 

Αυτό είναι το συμπέρασμα  πρόσφατης έρευνας. Με την απώλεια του περιττού λίπος γύρω από τη μέση οι άνδρες τονώνουν την ερωτική τους επιθυμία, αυξάνουν τον όγκο του σπέρματος και επιτυγχάνουν καλύτερη στύση.

Πέρα από τα παραπάνω όμως περιορίζουν και στο μισό τις πιθανότητές τους να εμφανίσουν χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό τους, μια ορμόνη που θεωρείται η ορμόνη του σεξ.

Προτού καταλήξουν στα παραπάνω συμπεράσματα οι ειδικοί μελέτησαν 900 άνδρες, μέσης ηλικίας 54 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν σε πρόγραμμα πρόληψης του διαβήτη.

Οι 900 εθελοντές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, για να ακολουθήσουν ισάριθμα προγράμματα που στόχο είχαν να τους προστατεύσουν από τον διαβήτη.

Έτσι, οι 300 έκαναν δίαιτα και δυόμιση περίπου ώρες γυμναστικής κάθε εβδομάδα,άλλοι 300 λάμβαναν αντιδιαβητικό φάρμακο , ενώ στους υπόλοιπους οι ειδικοί  χορηγούσαν placebo (εικονικό φάρμακο).

Έπειτα από έναν χρόνο, δεν είχε παρατηρηθεί καμία αλλαγή στα επίπεδα τεστοστερόνης ή στην ερωτική ζωή των ανδρών που έπαιρναν αληθινό ή ψεύτικο φάρμακο.

Σε όσους όμως είχαν αλλάξει τον τρόπο ζωής τους, το ποσοστό εκείνων με χαμηλή τεστοστερόνη μειώθηκε από 20% σε 11% και σχεδόν όλοι παρουσίασαν εντονότερη ερωτική ζωή.

Οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη μελέτη, υποστηρίζουν πως η προσδοκία για καλύτερο σεξ  ίσως να αποδειχθεί ένα ακόμα πιο ισχυρό κίνητρο αδυνατίσματος για τους άντρες.

No Comments

Post a Comment