Top

Τεστ HPV ή ΠΑΠ τεστ; Ποιο υπερέχει σύμφωνα με έρευνα

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Τεστ HPV ή ΠΑΠ τεστ; Ποιο υπερέχει σύμφωνα με έρευνα
images/stories/hpv-test-pap.jpg

Τεστ HPV ή ΠΑΠ τεστ; Ποιο υπερέχει σύμφωνα με έρευνα

Οι ειδικοί συνέκριναν τα δύο τεστ όσον αφορά την ικανότητα μακροπρόθεσμης πρόβλεψης του καρκίνου του τραχήλου. Διαβάστε τι βρήκαν…

 

Σύμφωνα με νέα έρευνα το τεστ HPV (ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων) μπορεί να προβλέψει με μεγαλύτερη ακρίβεια τουλάχιστον σε βάθος  χρόνου, το ενδεχόμενο  μία γυναίκα να εκδηλώσει ή όχι καρκίνο του τραχήλου, σε σχέση με το τεστ ΠΑΠ

Το παραπάνω συμπέρασμα προέκυψε από νέα συγκριτική έρευνα που έκαναν Αμερικανοί και Βρετανοί ερευνητές στην οποία αξιολόγησαν τα δυο τεστ.

Προτού καταλήξουν σε αυτά τα συμπεράσματα οι επιστήμονες, από το πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, μελέτησαν τις περιπτώσεις περίπου  20.000 γυναικών οι οποίες είχαν υποβληθεί σε «τεστ Παπ» και τεστ HPV.

Το τεστ HPV, αλλά και  το «τεστ Παπ»,  προβλέπουν με σημαντικό ποσοστό επιτυχίας, αν μια γυναίκα θα εμφανίσει  προκαρκινικές αλλοιώσεις τα επόμενα 2 χρόνια της ζωής της, ωστόσο το τεστ HPV φαίνεται να έχει μεγαλύτερη δυνατότητα για ακριβέστερη πρόβλεψη στο τι θα  συμβεί μακροπρόθεσμα, δηλαδή έπειτα από δέκα χρόνια.

Η μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό κλινικής ογκολογίας Journal of Clinical Oncology, έδειξε ότι  οι γυναίκες άνω των 30 ετών που ήταν θετικές  στο τεστ HPV, είχαν περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν προκαρκινικές βλάβες ή καρκίνο μακροπρόθεσμα, σε σχέση με όσες είχαν μη φυσιολογικό «τεστ Παπ».

 

Δείτε εδώ το κόστος των εξετάσεων. Μικρό κόστος, υψηλή ποιότητα φροντίδας

 

Οι γυναίκες που προέκυψαν θετικές σε δύο στελέχη του ιού HPV που θεωρούνται υπεύθυνα για πρόκληση καρκίνου, ήταν στην πραγματικότητα πιο πιθανό  να εκδηλώσουν τα επόμενα χρόνια προκαρκινικές αλλοιώσεις στον τράχηλο, ανεξάρτητα με το αν ήταν θετικό ή αρνητικό το αρχικό «τεστ Παπ» στο οποίο είχαν υποβληθεί.  Ακόμη, ένα αρνητικό τεστ HPV φάνηκε ότι προβλέπει με μεγαλύτερη αξιοπιστία ποια γυναίκα δεν θα  εμφάνιζε καρκίνο, σε σχέση με το «τεστ Παπ». Οι επιστήμονες, τόνισαν πάντως πως δεν πρέπει το ένα τεστ να αντικαταστήσει το άλλο και επισημαίνουν τη  σημασία και των δύο διαφορετικών μορφών ελέγχου.

 →Μπορεί κάποιο πρόβλημα υγείας να καθυστερεί την περίοδο μου;

→Τα καλύτερα βότανα για την υγεία της γυναίκας

→Πότε τα ινομυώματα της μήτρας χρειάζονται επέμβαση;

→4 συχνά ατυχήματα στο κρεβάτι! Τι να κάνετε…

→Πόνος στο σεξ; Οι σωστές λύσεις

 {jcomments on}

No Comments

Post a Comment