Top

Fast food: Ποια είναι η σχέση του με το I.Q;

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Fast food: Ποια είναι η σχέση του με το I.Q;
Fast food: Ποια η σχέση του με το I.Q;

Fast food: Ποια είναι η σχέση του με το I.Q;

Μια νέα έρευνα συνδέει το fast food με τον δείκτη νοημοσύνης. Τι σχέση όμως μπορεί να έχουν μεταξύ τους; Ανακαλύψτε το…

 

Τα παιδιά που τρέφονται με fast food έχουν περισσότερες πιθανότητες  να έχουν χαμηλότερο IQ μεγαλώνοντας σε σχέση με εκείνα που τρώνε φρέσκο​​-μαγειρεμένα γεύματα, σύμφωνα με μια μελέτη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα η διατροφή στη παιδική ηλικία έχει μεγάλης διάρκειας επιπτώσεις στο IQ, ακόμη και αν το παιδί ήταν προηγουμένως ευφυές, και αφού ελήφθησαν υπόψη και άλλοι παράγοντες όπως η οικονομική και κοινωνική θέση.

Η μελέτη εξέτασε κατά πόσο το κύριο γεύμα που τα παιδιά έτρωγαν κάθε μέρα είχε αντίκτυπο στη γνωστική τους ικανότητα και την ανάπτυξή.

Οι ειδικοί παρακολούθησαν  4.000 παιδιά από τη Σκωτία ηλικίας τριών έως πέντε ετών και συνέκριναν το fast food με το φρέσκο- μαγειρεμένο φαγητό. Από τη μελέτη, που διεξάχθηκε από Πανεπιστημίου του Λονδίνου, διαπιστώθηκε ότι οι γονείς με υψηλότερη κοινωνικο-οικονομική κατάσταση δήλωναν ότι παρείχαν στα παιδιά τους γεύματα που παρασκευάζονται με φρέσκα υλικά πιο συχνά, γεγονός που επηρέασε θετικά το  IQ τους. Από την άλλη στις οικογένειες με κατώτερη κοινωνικο-οικονομική κατάσταση ήταν περισσότερα τα παιδιά που καταναλώνουν  fast food, γεγονός που φάνηκε να οδηγεί σε μείωση της νοημοσύνης.

Ο Δρ. Sophie von Stumm, ψυχολόγος, είπε: «Είναι λογικό  το είδος της τροφής που τρώμε να επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου, αλλά οι προηγούμενες έρευνες είχαν μόνο εστιάσει στις επιπτώσεις συγκεκριμένων ομάδων στο IQ των παιδιών και όχι σε γενικούς τύπους γευμάτων.

→Έρευνα: Η νύστα μας κάνει να τρώμε junk food;

→Πες μου τι τρως να σου πω… τι έχεις!

→Top 6: Αυτά είναι τα καλύτερα φαγητά του Φθινοπώρου

Οι top 9 πιο υγιεινές τροφές

 
 

No Comments

Post a Comment