Top

Γιατί είναι πιθανό να αρρωστήσετε απόψε στις 8;

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Γιατί είναι πιθανό να αρρωστήσετε απόψε στις 8;
Γιατί είναι πιθανό να… αρρωστήσετε στις 8 σήμερα το βράδυ;

Γιατί είναι πιθανό να αρρωστήσετε απόψε στις 8;

Μια ανησυχητική είδηση προειδοποιεί ότι μια συχνή καθημερινή συνήθεια μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ψυχική μας υγεία….

 

Οι πιθανότητες να αρρωστήσετε στις 8 το βράδυ ίσως είναι αυξημένες. Γιατί; Επειδή αρχίζουν τα δελτία ειδήσεων που όπως επιβεβαιώνει πρόσφατη έρευνα μπορεί να αρρωστήσουν κάποιους από μας. Ανησυχητικές ειδήσεις, εικόνες βίας, ρεπορτάζ από εμπόλεμες ζώνες,  τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου, ξεδιπλώνονται συχνά μπροστά στα μάτια μας μέσα από τα δελτία ειδήσεων που βλέπουμε στην τηλεόραση. Οι ειδικοί προειδοποιούν όμως ότι η διαρκής έκθεση σε τέτοιο τηλεοπτικό υλικό μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική μας υγεία.

Γιατί είναι πιθανό να… αρρωστήσετε στις 8 σήμερα το βράδυ;

Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η επαναλαμβανόμενη έκθεση σε βίαιες εικόνες  από τρομοκρατικές επιθέσεις και οι εικόνες πολέμου οδήγησε σε αύξηση των σωματικών και ψυχικών παθήσεων σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα Αμερικανών τηλεθεατών.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας ανέφεραν ότι η μελέτη ρίχνει φως στα «συλλογικά τραύματα» εξαιτίας των παρατεταμένων  συνεπειών που  μπορεί να έχει σε έναν πληθυσμό η συνεχής τροφοδότηση του με τις εικόνες των μέσων ενημέρωσης.

Ωστόσο, η επικεφαλής της μελέτης Ρωξάνη Cohen Silver είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους: «Εγώ δεν θα υποστηρίξω ούτε τον περιορισμό των όσων προβάλλουν τα ΜΜΕ, ούτε την λογοκρισία για αυτές τις βίαιες εικόνες για την ψυχολογική ευημερία των πολιτών. Αντ ‘αυτού, νομίζω ότι είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ψυχολογικό όφελος από την επαναλαμβανόμενη έκθεση σε τέτοιες εικόνες φρίκης».

→Βλέπετε επαναλήψεις στην TV; Διαβάστε αυτήν την έρευνα τώρα!

→Βελτιώστε την υγεία σας με τρόπους που δεν φαντάζεστε!

→Γιατί είναι καλύτερο να βλέπετε ποδόσφαιρο αντί για πορνό;

 

No Comments

Post a Comment