Top

Η ανάπτυξη ενός βρέφους φαίνεται στη ζυγαριά της μητέρας;

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Η ανάπτυξη ενός βρέφους φαίνεται στη ζυγαριά της μητέρας;
Η παχυσαρκία επηρεάζει την ανάπτυξη του βρέφους

Η ανάπτυξη ενός βρέφους φαίνεται στη ζυγαριά της μητέρας;

Το βάρος της εγκύου δεν επιβαρύνει μόνο την ίδια, αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα επηρεάζει και την ανάπτυξη του βρέφους

 

Είναι γνωστό ότι το υπερβολικό βάρος στην εγκυμοσύνη ή η παχυσαρκία συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών . Τώρα μια νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο έντυπο Journal of Pediatrics αποκαλύπτει ότι η πρόσληψη βάρους φαίνεται να επιδρά και στην ανάπτυξη του παιδιού τουλάχιστον στο πρώτο στάδιο της εγκυμοσύνης.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Lowa συνέκριναν το ύψος και το βάρος των βρεφών  που γεννήθηκαν από υπέρβαρες και παχύσαρκες μητέρες με το ύψος και το βάρος βρεφών που γεννήθηκαν από γυναίκες με φυσιολογικό βάρος. Ανακάλυψαν ότι από τη μέρα που γεννήθηκαν μέχρι την ηλικία των 3 μηνών, τα βρέφη των παχύσαρκων και των υπέρβαρων μητέρων, μεγάλωναν με βραδύτερους ρυθμούς και κέρδιζαν λιγότερη λιπώδη μάζα σε σχέση με τα βρέφη των μητέρων φυσιολογικού βάρους.

Η Katie Larson, επίκουρη καθηγήτρια κλινικής παιδιατρικής ενδοκρινολογίας αναφέρει σχετικά:

«Ανακαλύψαμε ότι αυτά τα παιδιά δεν αναπτύσσονται κανονικά. Αν αληθεύουν τα ευρήματα μας, τότε αυτό σημαίνει ότι η επιδημία της παχυσαρκίας βλάπτει τα παιδιά, ενώ είναι ακόμα στη μήτρα και αυξάνει τη σημασία της αντιμετώπισης της πριν οι γυναίκες κυοφορήσουν, όπου οι αρνητικές συνέπειες μπορεί να επηρεάσουν την επόμενη γενιά».

→Η σωστή διατροφή για τη μητέρα που θηλάζει

→Διατροφή πριν την εγκυμοσύνη

→Οι 7 καλύτερες και θρεπτικότερες τροφές για εγκύους

→Τεστ Παπ ή τέστ HPV; Ποιο υπερέχει;

 

No Comments

Post a Comment