Top

Φτάστε τα 100 με το μυστικό που ανακάλυψαν οι επιστήμονες!

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Φτάστε τα 100 με το μυστικό που ανακάλυψαν οι επιστήμονες!
Φτάστε τα 100 με το μυστικό που αποκάλυψαν οι επιστήμονες

Φτάστε τα 100 με το μυστικό που ανακάλυψαν οι επιστήμονες!

Πρόσφατη αμερικανική μελέτη διαπίστωσε ότι αυξάνονται οι πιθανότητες πρόωρου θανάτου στους μεσήλικες που δεν έχουν…


 

…σύντροφό ή δεν έχουν παντρευτεί. Η έρευνα διεξήχθη από το ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου Duke και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Annals of behavioral medicine.

Οι επιστήμονες μελέτησαν στοιχεία 4.800 ατόμων και συμπέραναν ότι αν κάποιος μοιράζεται τη ζωή του, είτε σε γάμο, είτε σε σοβαρή σχέση, με το έτερον του ήμισυ τότε το προσδόκιμο ζωής του αυξάνεται σημαντικά αφού αυτή η σχέση δρα προστατευτικά απέναντι στο θάνατο.

Ο επικεφαλής της έρευνας Δρ Υλέν Ζίγκλερ και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν μάλιστα ότι οι εργένηδες και αυτοί που έχασαν το άλλο τους μισό και στο μέλλον δε βρήκαν άλλο σύντροφο είχαν αισθητά μειωμένες πιθανότητες να φτάσουν σε πολύ μεγάλη ηλικία. Αυτοί μάλιστα που δεν παντρεύτηκαν ποτέ είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν νωρίτερα από αυτούς που είχαν προχωρήσει σε γάμο.

Τέλος οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη τους και άλλα κριτήρια, όπως είναι ο χαρακτήρας, η κοινωνική  και οικονομική κατάσταση αλλά και τα ρίσκα.  Παρόλα αυτά και πάλι τα άτομα που συμβίωναν ή είχαν παντρευτεί ήταν η κατηγορία, όπως συμπέραναν οι ειδικοί, που είχε τις μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνει αργότερα από τους εργένηδες.

→ Θα φτάσετε τα 100; Αυτό μάλλον εξαρτάται από τον…πατέρα σας!



{jcomments on}

No Comments

Post a Comment