Top

Φοβάστε τις ενέσεις; Υπάρχει και το λέιζερ!

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Φοβάστε τις ενέσεις; Υπάρχει και το λέιζερ!
Φοβάστε τις ενέσεις; Υπάρχει και το λέιζερ!

Φοβάστε τις ενέσεις; Υπάρχει και το λέιζερ!

Αν κάθε φορά που κάνετε  το ετήσιο εμβόλιο της γρίπης, σκέφτεστε το εμβόλιο σαν εφιάλτη επειδή φοβάστε τις ενέσεις, τα νέα για σας είναι ευχάριστα

 

Ερευνητές  από τη Νότιο Κορέα, ανέπτυξαν μια νέα συσκευή ενέσεων, η οποία μέσω μιας δέσμης λέιζερ αποστέλλει τα σταγονίδια της φαρμακευτικής ουσίας μέσα στο δέρμα.

Η νέα μέθοδος βασίζεται σε ένα είδος λέιζερ, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη στην κοσμητική δερματολογία (έρβιου-ύτριου-αλουμινίου). Το λέιζερ συνδέεται με συσκευή που περιέχει δύο διαμερίσματα που χωρίζονται με ελαστική μεμβράνη, το πρώτο από αυτά περιέχει νερό, ενώ το δεύτερο τη φαρμακευτική ουσία ή το εμβόλιο.

Το λέιζερ εκπέμπει έναν παλμό ενέργειας, διάρκειας εκατομμυριοστών του δευτερολέπτου, που έχει ως αποτέλεσμα να βράζει το νερό και να δημιουργείται μια φυσαλίδα, η οποία πιέζει τη μεμβράνη και προκαλεί την εκτίναξη του υγρού στο δεύτερο διαμέρισμα της συσκευής.

Όπως διαπιστώθηκε από πειράματα τα οποία έγιναν σε τρωκτικά, τα μικροσκοπικά σταγονίδια εισχωρούν αρκετά χιλιοστά μέσα στο δέρμα.

«Η πίεση που ασκεί ο πίδακας των σταγονιδίων κατά την πρόσκρουση στο δέρμα διαπερνά την επιδερμίδα φθάνοντας ομαλά στο επιθυμητό βάθος, όπως εξηγεί ο Τζακ Γιό, επικεφαλής των πειραμάτων στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ. Και συνεχίζει  « κύριος στόχος μας είναι η επιδερμίδα, η οποία βρίσκεται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, σε βάθος μόλις 500 μικρομέτρων όπου δεν υπάρχουν νευρικές απολήξεις, με αποτέλεσμα οι ενέσεις λέιζερ να είναι εντελώς ανώδυνες».

→Εμβόλιο κατά της παχυσαρκίας: Θα τρώμε χωρίς να παχαίνουμε!

→Κόψτε το κάπνισμα με …ένα εμβόλιο!


No Comments

Post a Comment