Top

Σπερματοζωάρια στοπ! Νέα μέθοδος αντισύλληψης

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Σπερματοζωάρια στοπ! Νέα μέθοδος αντισύλληψης
Σπερματοζωάρια στοπ! Νέα μέθοδος αντισύλληψης

Σπερματοζωάρια στοπ! Νέα μέθοδος αντισύλληψης

Μια νέα μέθοδος που ακινητοποιεί τα σπερματοζωάρια επινόησαν οι ειδικοί φέρνοντας πιο κοντά στην πραγματικότητα το πρώτο ανδρικό αντισυλληπτικό

 

Αυστραλοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι βρήκαν τον τρόπο να εμποδίζουν την κίνηση των σπερματοζωαρίων. Η κινητικότητα των σπερματοζωαρίων αποτελεί έναν σημαντικό δείκτη της αναπαραγωγικής ικανότητας του σπέρματος. Χωρίς κίνηση τα σπερματοζωάρια δεν μπορούν να φτάσουν  από τον κόλπο έως την σάλπιγγά της γυναίκας, για να ενωθούν με το ωάριο και να το γονιμοποιήσουν.

Η έρευνα των ειδικών από το Πανεπιστήμιο Monash, στη Μελβούρνη, δείχνει ότι είναι εφικτό να ακινητοποιηθούν τα σπερματοζωάρια, εμποδίζοντας έτσι και τη σύλληψη. Η έρευνα αυτή ενδεχομένως ανοίγει παράλληλά και το δρόμο για την καλύτερη κατανόηση της ανδρικής υπογονιμότητας.

Σε πειράματα σε ποντίκια, οι ερευνητές προκάλεσαν μετάλλαξη σε ένα γονίδιο (RABL2) που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή μιας πρωτεΐνης που τροφοδοτεί την «ουρά» του σπερματοζωαρίου, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο τμήμα του σε μήκος και είναι υπεύθυνη για την κίνησή του.

→Λάβετε μέτρα (αντισύλληψης) και προστατευτείτε

→Σπιράλ για αντισύλληψη: Οδηγίες (ασφαλούς) χρήσεως

→6 “κρίσιμες” απορίες για τα προφυλακτικά!

Η μετάλαξη στο συγκεκριμένο γονίδιο είχε ως συνέπεια να δημιουργηθούν σπερματοζωάρια με ουρές κατά 17% πιο κοντές από το φυσιολογικό, ενώ η παραγωγή σπερματοζωαρίων μειώθηκε κατά 50%. Όλα τα ποντίκια που έφεραν την μετάλλαξη αυτή ήταν υπογόνιμα, αφού παρόλο που ζευγάρωναν φυσιολογικά, κανένα δεν είχε αποκτήσει απογόνους μετά από έξι εβδομάδες.

Η μετάλλαξη του RABL2 θα μπορούσε να αποτελέσει το πρώτο βήμα για το πρώτο ανδρικό αντισυλληπτικό, αρκεί πρώτα να βρουν οι επιστήμονες τρόπο να αντιστρέφουν την επίδρασή της.

→Μάθετε ποια είναι η Νο1 αιτία της ανδρικής στειρότητας

→Στυτική δυσλειτουργία. Λύσεις…

 

No Comments

Post a Comment