Top

Μεσογειακή διατροφή: Μια ανατρεπτική έρευνα

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Μεσογειακή διατροφή: Μια ανατρεπτική έρευνα
Μεσογειακή διατροφή: Μια ανατρεπτική έρευνα

Μεσογειακή διατροφή: Μια ανατρεπτική έρευνα

Πρόσφατη ερευνά Γάλλων επιστημόνων συμπέρανε ότι η μεσογειακή διατροφή, παρά τα οφέλη της στον οργανισμό μας,  δεν έχει ωστόσο τόσο σημαντικά…


 

…οφέλη για τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Τα φρούτα, τα λαχανικά, το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα τρόφιμα που περιέχει η μεσογειακή διατροφή μπορεί να είναι ευεργετικά για την καρδιά μας, ωστόσο το ίδιο δεν ισχύει και με τον εγκέφαλο μας τονίζουν οι επιστήμονες.

Οι Γάλλοι ερευνητές ανέλυσαν τη διατροφή 3000 μεσήλικων ατόμων που χώρισαν σε 3 ομάδες, ανάλογα με το πόσο μεσογειακή ήταν η διατροφή που ακολουθούσαν.

Στη συνέχεια εξέτασαν τις νοητικές επιδόσεις των συμμετεχόντων ηλικίας άνω των  65 ετών και διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη διατροφή δεν τους παρείχε προστασία έναντι της εξασθένισης των νοητικών τους λειτουργιών και της άνοιας.

Ο επικεφαλής της έρευνας Δρ Κες-Γκιγιό σημείωσε ότι η έρευνα που διεξήγαγαν στο διατροφικό ερευνητικό κέντρο του Inserm διαπίστωσε πως η μεσογειακή διατροφή δεν σχετίζονταν με την πνευματική κατάσταση των συμμετεχόντων σε αυτή.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ειδικών δεν εντοπίστηκε καμία διαφορά μεταξύ των  3 ομάδων των εθελοντών όσον αφορά στις εγκεφαλικές τους λειτουργίες, αφού  όταν υποβληθήκαν σε συγκεκριμένα τεστ πέτυχαν περίπου το ίδιο σκορ.

Έρευνες που είχαν γίνει στο παρελθόν είχαν υποστηρίξει ότι τα καλά λιπαρά της μεσογειακής διατροφής είναι πιθανό να δρουν ευεργετικά στις εγκεφαλικές λειτουργίες  και ότι τα «καλά»  λιπαρά αλλά και οι φυτικές ίνες μπορούν να καθυστερήσουν την εγκεφαλική φθορά. Άλλη έρευνα μάλιστα είχε συνδέσει τη μεσογειακή διατροφή με τη νόσο Αλτσχάιμερ διαπιστώνοντας ότι μπορεί να μειώσει κατά 40% της εμφάνιση της συγκεκριμένης νόσου.

Οι επιστήμονες από τη Γαλλία κατά τη διάρκεια της μελέτης τους χρησιμοποίησαν πληροφορίες που αφορούσαν πάνω από 3000 άτομα από τα μέσα της δεκαετίας του 90 , όταν αυτοί ήταν 45 ετών. Ο Δρ Νίκος Σκαρμέας σημείωσε ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τη μεσογειακή διατροφή και τις επιπτώσεις της στον εγκέφαλο.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο έντυπο The American journal of clinican nutrition

Φυσική ενίσχυση της μνήμης με το MemoVigor2

Το Memovigor είναι το μόνο φυσικό σκεύασμα που διατηρεί και ενισχύει τη μνήμη. Αποτελεί μοναδική σύνθεση 18 φυσικών συστατικών με βιταμίνες συμπλέγματος Β, που βοηθούν τα νευρικό σύστημα, αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από βλάβες τα εγκεφαλικά κύτταρα, φωσφωλιπίδια, τα οποία είναι βασικά δομικά συστατικά των εγκεφαλικών κυττάρων, Ginkgo Biloba και μύρτιλλο.

Memovigor2 Front

→Η μεσογειακή διατροφή το “κλείδι” της μακροζωίας

→Ελαιόλαδο, τα άγνωστα οφέλη του στην υγεία μας

→Ελιά: Τόσο μικρή στο… μάτι, αλλά θαυματουργή

{jcomments on}

 

No Comments

Post a Comment