Top

Εσείς ξέρετε την επιστημονική εξήγηση της απιστίας;

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Εσείς ξέρετε την επιστημονική εξήγηση της απιστίας;
Εσείς ξέρετε την επιστημονική εξήγηση της απιστίας;

Εσείς ξέρετε την επιστημονική εξήγηση της απιστίας;

Γιατί οι άνδρες έχουν την τάση να είναι άπιστοι; Η απάντηση μάλλον βρέθηκε. Στη βιολογία και στη ψυχολογία , ένα περίεργο φαινόμενο…

 

 

…παρατηρείται σε σχεδόν κάθε είδους θηλαστικό. Σύμφωνα με πείραμα  τα αρσενικά θηλαστικά (και σε μικρότερο βαθμό τα θηλυκά) παρουσιάζουν αυξημένο σεξουαλικό ενδιαφέρον, αν βρεθεί στη συντροφιά τους, ένα νέο δεκτικό θηλαστικό του άλλου φύλου.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν όταν έβαλαν ένα αρσενικό ποντίκι στον ίδιο χώρο (κλουβί) μαζί με θηλυκά τα οποία βρίσκονταν σε οίστρο ότι τα τρωκτικά επιδίδονταν σε αλλεπάλληλες συνουσίες. Παρατήρησαν επίσης ότι η επιθυμία του αρσενικού ποντικιού για σεξ μειωνόταν μετά από μερικές μέρες, μέχρι που αυτό έγινε εντελώς αδιάφορο για τα θηλυκά παρόλο που αυτά συνέχιζαν να επιθυμούν τη συνεύρεση και έστειλαν μηνύματα προκειμένου να προσελκύσουν το αρσενικό.

Όταν οι επιστήμονες έβαλαν στο κλουβί νέα θηλυκά ποντίκια  διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι  το αρσενικό ποντίκι απέκτησε και πάλι το ερωτικό του ενδιαφέρον.

Μάλιστα το αρσενικό ποντίκι θυμόταν με ποια θηλυκά είχε συνευρεθεί και τα απέφευγε. Όσες φορές επαναλήφθηκε το πείραμα συνέβη ακριβώς το ίδιο. Οι ειδικοί ονόμασαν αυτό το φαινόμενο coolidge. Τελικά έχει επιστημονική εξήγηση η ανθρώπινη απιστία…

Ωστόσο όποιος απιστεί θα πρέπει να διαβάσει και την παρακάτω έρευνα σύμφωνα με την οποία η απιστία βλάπτει σοβαρά την καρδιά. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν Ιταλοί επιστήμονες, όταν ανέλυσαν παλιότερες μελέτες για τις επιπτώσεις της απιστίας στη υγεία. Η καρδιά μάλιστα αυτών που διαπράττουν την απιστία και όχι των  συντρόφων τους, είναι αυτή που κινδυνεύει περισσότερο, ‘οπως λένε οι ειδικοί.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι πιθανότητες αιφνίδιου καρδιακού θανάτου είναι μεγαλύτερες στην περίπτωση που ο άντρας έχει ερωτική επαφή με την ερωμένη του παρά με τη σύντροφό του, ενώ ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος όταν η απιστία γίνεται σε χώρο εκτός του σπιτιού του.

Μήπως υπάρχει λύση; Μάθετε εδω

 

→Νέα έρευνα: Πως η απιστία “ραγίζει” την καρδιά μας

→Νέα έρευνα: Ποιούς άνδρες προτιμούν οι γυναίκες

→Ποιες γυναίκες θέλουν οι άνδρες, ποιους άνδρες οι γυναίκες;

{jcomments on}

No Comments

Post a Comment