Top

Αστρονομία: βοηθά στη διάγνωση καρκίνου του μαστού

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Αστρονομία: βοηθά στη διάγνωση καρκίνου του μαστού
Η αστρονομία βοηθά στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού

Αστρονομία: βοηθά στη διάγνωση καρκίνου του μαστού

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση cancer research UK και το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ δημιούργησαν ένα πρωτότυπο ηλεκτρονικό πρόγραμμα…

 

…για να αποτυπώσουν την επιθετικότητα των όγκων στους μαστούς. Η συνεργασία αυτή αστρονόμων και ιατρών γίνεται για πρώτη φορά με κοινό γνώμονα την καλύτερη ανάλυση του καρκίνου.

Σκοπός αυτού του νέου εγχειρήματος είναι να αντικατασταθούν οι ήδη υπάρχουσες διαδικασίες που παίρνουν χρόνο και γίνονται με μικροσκόπιο έλεγχο. Οι επιστήμονες δοκίμασαν το ηλεκτρονικό σύστημα σε 2.000 δείγματα όγκων που είχαν επιθετική μορφή. Μετά τη μελέτη οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα αποτελέσματα ήταν σαφή αλλά και συνάμα πιο γρήγορα από τους συμβατικούς τρόπους.

Ο συγγραφές της έρευνας Ράζα Αλί επισημαίνει στο έντυπο «British journal of cancer» τη σπουδαιότητα της εξοικονόμησης χρόνου σε αυτές τις περιπτώσεις τονίζοντας παράλληλα ότι η αστρονομία και η ιατρική δεν έχουν κοινά αλλά ενώθηκαν για χάρη της πρωτότυπης αυτής έρευνας.

Η νέα μέθοδος δοκιμάζεται αυτήν την περίοδο σε 20.000 ασθενείς.

→Η καλύτερη προστασία απ΄τον καρκίνο του μαστού

→Οι παθήσεις των μαστών. Μάθετε και αντιμετωπίστε τις

→Δείτε το σουτιέν που σώζει ζωές- VIDEO

→Εξέταση αίματος προβλέπει τον καρκίνο του μαστού

→Πράσινο φως για φάρμακο κατά του καρκίνου του μαστού

{jcomments on}

No Comments

Post a Comment