Top

Έρευνα: Φάε αυτά τα τρόφιμα και θυμήσου…

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Έρευνα: Φάε αυτά τα τρόφιμα και θυμήσου…
Φάε αυτά τα τρόφιμα και θυμήσου...

Έρευνα: Φάε αυτά τα τρόφιμα και θυμήσου…

Ποιες είναι οι  τροφές που μπορούν να αμβλύνουν τα συμπτώματα της άνοιας σύμφωνα με νέα έρευνα; Mάθετε τώρα και…φάτε!

 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα κάποιες τροφές όπως  τα καρότα, τα βερίκοκα, το σπανάκι αλλά και τα εσπεριδοειδή ίσως συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη  αντιμετώπιση της άνοιας.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέλεξαν Γερμανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ουλμ, όταν μελέτησαν 74 πάσχοντες από τη νόσο Αλτσχάιμερ σε ήπια μορφή και 158 υγιείς εθελοντές.

Διαπίστωσαν λοιπόν πως υπάρχει συσχέτιση της άνοιας με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C και βήτα-καροτίνης στο αίμα, συστατικά που περιέχονται στα τρόφιμα που αναφέραμε και τα οποία μπορούν πιθανότητα να περιορίσουν ως ένα βαθμό τα συμπτώματά της νόσου.

Οι εθελοντές ηλικίας 65 έως 90 ετών υποβλήθηκαν σε νευροψυχολογικά τεστ, και απάντησαν σε ερωτήματα που αφορούσαν τον τρόπο ζωής  τους. Υποβλήθηκαν ακόμη σε εξετάσεις αίματος.

Η ερευνητική ομάδα, υπό την καθηγήτρια Επιδημιολογίας Γκαμπριέλε Νάγκελ και την καθηγήτρια Νευρολογίας Κριστίν φον Άρνιμ, ανακάλυψαν ότι τα επίπεδα των δύο αντιοξειδωτικών βιταμινών C και βήτα καροτίνης ήταν σημαντικά χαμηλότερα στους πάσχοντες από Αλτσχάιμερ σε σχέση με τους υγιείς εθελοντές, ενώ δεν παρατηρήθηκε διαφορά όσον αφορά τα επίπεδα άλλων αντιοξειδωτικών  συστατικών.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πάντως ότι απαιτούνται περαιτέρω μελέτες ώστε να επιβεβαιωθούν  τα συγκεκριμένα ευρήματα. Πάντως οι περισσότεροι επιστήμονες παραδέχονται ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μπορεί να παίξει ρόλο στην αντιμετώπιση της άνοιας.

 Φυσική ενίσχυση της μνήμης με το MemoVigor2

Το Memovigor είναι το μόνο φυσικό σκεύασμα που διατηρεί και ενισχύει τη μνήμη. Αποτελεί μοναδική σύνθεση 18 φυσικών συστατικών με βιταμίνες συμπλέγματος Β, που βοηθούν τα νευρικό σύστημα, αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από βλάβες τα εγκεφαλικά κύτταρα, φωσφωλιπίδια, τα οποία είναι βασικά δομικά συστατικά των εγκεφαλικών κυττάρων, Ginkgo Biloba και μύρτιλλο.

Memovigor2 Front

 
 
 

No Comments

Post a Comment