Top

Έρευνα: Το κρυολόγημα θα νικήσει τον καρκίνο;

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Έρευνα: Το κρυολόγημα θα νικήσει τον καρκίνο;
lab_testing

Έρευνα: Το κρυολόγημα θα νικήσει τον καρκίνο;

Ο ιός του κοινού κρυολογήματος μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό όπλο ενάντια σε διάφορες μορφές καρκίνου σύμφωνα με τους ειδικούς

 

Κοντά σε μια αποτελεσματική και με λίγες παρενέργειες θεραπεία για τον καρκίνο, ίσως βρίσκονται οι επιστήμονες. Πρόκειται για μια θεραπεία που θα χρησιμοποιεί τον ιό που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε «κολλήσει» έστω και μια φορά στη ζωής μας, δηλ. τον ιό του κοινού κρυολογήματος.

Πρόκειται για τον ρεοϊό, ένα συχό ιό που ευθύνεται για το κοινό κρυολόγημα, ο οποίος μπορεί να επιτίθεται στα κύτταρα του καρκίνου εξουδετερώνοντας τα.

Σε κάποιες χώρες, όπως η Βρετανία, δοκιμάζεται ήδη κλινικά με ενθαρρυντικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής και ελάχιστες παρενέργειες.

Ομάδα επιστημόνων από βρετανικά και αμερικανικά πανεπιστήμια ανακάλυψε ότι ο ρεοϊός μπορεί πλέον να χορηγηθεί στους καρκινοπαθείς και ενδοφλεβίως, κάτι το οποίο διευκολύνει σημαντικά τη θεραπευτική εφαρμογή του.

Φθάνοντας στον όγκο, ο ρεοϊός αρχίζει να επιτίθεται άμεσα στα καρκινικά κύτταρα σκοτώνοντάς τα. Το μεγάλο πλεονέκτημά του όμως είναι ότι παράλληλα – δρώντας περίπου όπως ένα εμβόλιο – πυροδοτεί την αντίδραση του ίδιου του ανοσοποιητικού συστήματος το οποίο επιτίθεται στα εναπομείνατα καρκινικά κύτταρα αρχίζοντας ουσιαστικά να καταπολεμά την ασθένεια.

Ο ιός έχει εμφανιστεί αποτελεσματικός απέναντι σε πολλές μορφές καρκίνου. Προς το παρόν βρίσκεται σε στάδιο κλινικών δοκιμών σε ασθενείς με  καρκίνους στον εγκέφαλο και τον τράχηλο.

No Comments

Post a Comment