Άσπρη, μαύρη ζάχαρη ή φρουκτόζη;

icon
29 Ιανουαρίου 2018

Άσπρη, μαύρη ζάχαρη ή φρουκτόζη;


Μάθετε τις διαφορές ανάμεσα στα είδη της ζάχαρης και επιλέξτε το καλύτερο είδος για τη δίαιτά σας ή απλά για τη διατροφή σας...

Ποια η διαφορά μαύρης, άσπρης ζάχαρης και φρουκτόζης και ποια είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε; Αν κάνω δίαιτα ποια έχει λιγότερες θερμίδες;


Η λευκή ζάχαρη, η μαύρη ζάχαρη και η φρουκτόζη έχουν περίπου την ίδια θερμιδική αξία. Η φρουκτόζη ωστόσο χρησιμοποιείται στις δίαιτες γιατί χρειάζεται μικρότερη ποσότητα για να έχετε το ίδιο γλυκό αποτέλεσμα με τη ζάχαρη που σημαίνει ότι γλιτώνετε θερμίδες. Όσον αφορά την ποιότητά τους, η φρουκτόζη και η μαύρη ζάχαρη θεωρούνται προτιμότερες επιλογές καθώς έχουν φυσική προέλευση και είναι λιγότερο επεξεργασμένες. Η φρουκτόζη χρησιμοποιείται συχνά στη ζαχαροπλαστική για την παρασκευή light γλυκών.

Η μαύρη ζάχαρη έχει μελάσα, γεγονός που της προσδίδει μια κολλώδη υφή και περιέχει ίχνη βιταμινών και ανόργανων στοιχείων σε αντίθεση με τη λευκή που είναι επεξεργασμένη και έχει αφαιρεθεί από αυτή κάθε ίχνος ανόργανων στοιχείων και βιταμινών. Στο εμπόριο συχνά κυκλοφορεί μαύρη ζάχαρη που είναι επεξεργασμένη και για αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί στις αγορές αφού συχνά αυτό δεν αναγράφεται στη συσκευασία.


Διαβάστε ακόμα:
10 συμβουλές για να μην αρρωστήσετε αυτόν τον χειμώνα!
 4 λόγοι ποι νιώθετε συνέχεια πεινασμένοι!




Πηγή: www.lifezone.gr

Προηγούμενο Άρθρο
Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Το email σου δε θα δημοσιευτεί
espa-migato