Top

Αλτσχάιμερ: Έλληνες ανακάλυψαν μέθοδο για την πρόληψη του

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Αλτσχάιμερ: Έλληνες ανακάλυψαν μέθοδο για την πρόληψη του
Αλτσχάιμερ: Έλληνες σχεδίασαν εργαλείο για πρώιμη διάγνωση

Αλτσχάιμερ: Έλληνες ανακάλυψαν μέθοδο για την πρόληψη του

Έλληνες επιστήμονες μετά από έρευνες σχεδίασαν πρωτόκολλο της πρώιμης διάγνωσης της νόσου Αλτσχάιμερ

 

Επιστήμονες από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έκαναν ένα μεγάλο βήμα που θα οδηγήσει στην πρόληψη αλλά και στην καλύτερη αντιμετώπιση αυτής της νευροεκφυλιστικής νόσου. Το πρωτόκολλο πρώιμης διάγνωσης του Alzheimer είναι το μοναδικό παγκοσμίως και έχει γίνει το επίκεντρο ενδιαφέροντος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 Την προηγούμενη χρονιά οι ερευνητές από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είχαν ανακαλύψει το φαινόμενο της «ηλεκτρικής θρόμβωσης», έναν μηχανισμό που ερμηνεύει κάποιες δυσλειτουργίες των κυττάρων που παίζουν σημαντικό ρόλο στη νόσο του Αλτσχάιμερ. Ο αναπληρωτής καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Παναγιώτης Βλάμος δήλωσε στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων: «Βρήκαμε τους δείκτες, αλλά κα τις συσχετίσεις τους που μπορούν να μας οδηγήσουν στην πρώιμη διάγνωση της νόσου. Το υβριδικό διαγνωστικό πρωτόκολλο συνίσταται στη συλλογή και αξιολόγηση ατομικών δεδομένων, όπως μικροβιολογικές, πρωτεϊνικές και γονιδιακές εξετάσεις, αλλά και στην καταγραφή και αξιολόγηση εξειδικευμένων υποκυτταρικών βιολογικών σημάτων.»

Ένας από τους δείκτες που χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο διάγνωσης που δημιούργησαν οι Έλληνες ειδικοί είναι μια πρωτεΐνη (η πρωτεΐνη Q) που φαίνεται ότι παίζει καθοριστικό ρόλο και μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση της νόσου (η συγκεκριμένη πρωτεΐνη μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο στην αγωγιμότητα των μιτοχονδρίων). Ακόμη, σύμφωνα με τους Έλληνες ειδικούς, οι μεγάλες συγκεντρώσεις χαλκού αλλά και ψευδαργύρου μπορούν να επιτείνουν τις βλάβες από την ηλεκτρική θρόμβωση που προκαλεί την άνοια.

Το πρωτόκολλο πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης μπορεί να γίνει με ατομικές εξετάσεις με άριστο ποσοστό επιτυχίας όπως αναφέρει ο κ. Βλάμος Παναγιώτης αλλά και με στατιστικούς δείκτες. Το κόστος των εξετάσεων αυτών είναι μικρό, ενώ ένα άλλο πλεονέκτημα τους είναι ότι δε χρειάζεται πολύς χρόνος για να πραγματοποιηθούν.

→Περπάτα και θα (με) θυμηθείς! Διάβασε γιατί…

→Ποιο δημοφιλές ρόφημα βοηθά τη μνήμη;

Φυσική ενίσχυση της μνήμης με το MemoVigor2

Το Memovigor είναι το μόνο φυσικό σκεύασμα που διατηρεί και ενισχύει τη μνήμη. Αποτελεί μοναδική σύνθεση 18 φυσικών συστατικών με βιταμίνες συμπλέγματος Β, που βοηθούν τα νευρικό σύστημα, αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από βλάβες τα εγκεφαλικά κύτταρα, φωσφωλιπίδια, τα οποία είναι βασικά δομικά συστατικά των εγκεφαλικών κυττάρων, Ginkgo Biloba και μύρτιλλο.

Memovigor2 Front

No Comments

Post a Comment