Top

Τρομακτικό: Τι κάνει το στρες στο μυαλό μας

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Τρομακτικό: Τι κάνει το στρες στο μυαλό μας
Το στρες μικραίνει το μυαλό

Τρομακτικό: Τι κάνει το στρες στο μυαλό μας

Το στρες αλλά και η κατάθλιψη έχουν μια αρνητική επίδραση στον εγκέφαλό όπως προέκυψε από νέα έρευνα των ειδικών

 

Το στρες μικραίνει το μυαλό μας; Κι όμως η σοβαρή μορφή κατάθλιψης και το χρόνιο στρες μπορεί να συρρικνώσουν τον εγκέφαλό μας εμποδίζοντας τη δημιουργία νέων νευρικών συνάψεων σύμφωνα με νέα έρευνα. Η επίπτωση αυτή έχει ως παρενέργεια να διαταράσσονται τα κυκλώματα που σχετίζονται με το συναίσθημα και τις νοητικές λειτουργίες. Το εύρημα αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γατί όσοι πάσχουν από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, υποφέρουν από δυσκολία συγκέντρωσης και απώλεια μνήμης.

→Έρευνα: Ποιο δημοφιλές ρόφημα βοηθάει τη μνήμη;

Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι αρκετά  γονίδια που εμπλέκονται στη δημιουργία εγκεφαλικών συνάψεων, που συνδέουν τα σημεία μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων, βρίσκονται σε καταστολή σε όσους έχουν μείζονα καταθλιπτική διαταραχή.

Το γεγονός αυτό πιστεύεται ότι συμβάλλει στην συρρίκνωση του προμετωπιαίου φλοιού του εγκεφάλου, που είναι γνωστό ότι συμβαίνει σε όσους πάσχουν από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή.

Ερευνητές από τις ΗΠΑ προτού καταλήξουν στα συμπεράσματα αυτά ανέλυσαν εγκεφαλικό ιστό από ασθενείς, που είχαν  διάγνωση με μείζονα καταθλιπτική διαταραχή και είχαν πεθάνει.

→5 μύθοι για το στρες που πρέπει να γνωρίζετε!

→Δασκάλα γιόγκα μας προτείνει ασκήσεις κατά του στρες

 

No Comments

Post a Comment