Τα Χριστούγεννα είναι στάση ζωής

icon
20 Δεκεμβρίου 2019

Τα Χριστούγεννα είναι στάση ζωής

Τα Χριστούγεννα αποτελούν μία γιορτή, που άλλους τους κάνει πολύ χαρούμενους και άλλους τους προκαλεί ένα αίσθημα στενοχώριας.

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μία γιορτή ανθρωποκεντρική (εκτός από καταναλωτική), η οποία βασίζεται στο συναίσθημα και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Αν λοιπόν φτάσει αυτή η γιορτή και δεν έχουμε δυνατούς δεσμούς με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τότε σίγουρα δεν αποτελεί μία γιορτή χαράς. Αν πάλι έχουμε την οικογένεια, τους φίλους και την ανθρώπινη μαγιά, αλλά δεν έχουμε χρήματα για να αγοράσουμε όλα αυτά τα δώρα και τα υλικά που θα θέλαμε, τότε ναι παραμένει μία γιορτή χαράς αλλά χωρίς το “περιτύλιγμα”. So what;

icon

Τα Χριστούγεννα είναι, αν το καλοσκεφτείς, μία γιορτή που μας προσφέρει μαγεία βγάζοντάς μας από τη μιζέρια της καθημερινότητας. Όλα γύρω μας γίνονται ατμοσφαιρικά, με προσεγμένο στολισμό και ρομαντικά φωτάκια, ενώ η προσφορά στο συνάνθρωπο έρχεται σε πρώτο επίπεδο. Προσφορά ενός δώρου, προσφορά αγάπης σ’ ένα ίδρυμα, ένα μη κυβερνητικό οργανισμό, ένα σύλλογο, έναν άνθρωπο, ένα παιδί, ένα ζώο που έχει ανάγκη από μία ζεστή αγκαλιά.

Χριστούγεννα είναι όλη αυτή η παιδικότητα, που κρύβουμε μέσα μας και συχνά τη “θάβουμε”γιατί πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πλέον χώρος να την εκδηλώσουμε. Χριστούγεννα είναι ο αυθορμητισμός και η έκφραση των συναισθημάτων, η θαλπωρή στο σπίτι, οι αγκαλιές στους δικούς μας, η μαγειρική για όλους, τα παραμύθια που σε ταξιδεύουν στον κόσμο της φαντασίας και οι ρομαντικές ταινίες που επίσης μιλούν στο συναίσθημα (με τα δάκρυα να περισσεύουν, βλ. Love actually).

Επομένως μήπως τα Χριστούγεννα συμβολίζουν αυτή τη μαγεία που μπορούμε να βάλουμε στη ζωή μας, αλλά δεν το κάνουμε; Μήπως τα Χριστούγεννα είναι τελικά στάση ζωής και κάτι πολύ παραπάνω από δέκα μέρες τον χρόνο; Το Lifezone σού δίνει food for Christmas thought!

Προηγούμενο Άρθρο
Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Το email σου δε θα δημοσιευτεί
espa-migato