Top

Σεξ και πονοκέφαλος: Ποιος τον επικαλείται πιο συχνά;

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Σεξ και πονοκέφαλος: Ποιος τον επικαλείται πιο συχνά;
Σεξ και πονοκέφαλος: Ποιος τον επικαλείται πιο συχνά;

Σεξ και πονοκέφαλος: Ποιος τον επικαλείται πιο συχνά;

Πόσες φορές σας έχει πει το έτερον σας ήμισυ ότι δε θέλει να κάνετε σεξ επειδή έχει πονοκέφαλο; Αυτή η άχαρη ατάκα,…

 

…ήταν μια δικαιολογία που οι περισσότεροι θεωρούμε ότι τη χρησιμοποιούν περισσότερο οι γυναίκες. Σύμφωνα όμως με πρόσφατη έρευνα κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει, αφού η μελέτη των επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στο έντυπο «The British journal of medical practioners» διαπίστωσε ότι συχνά δεν πρόκειται για μια δικαιολογία, αλλά για μια πραγματική κατάσταση που ταλαιπωρεί όμως κυρίως τους άνδρες που τη βιώνουν.

Οι ερευνητές συμπέραναν, ότι οι άνδρες -και όχι οι γυναίκες- είναι αυτοί που παρουσιάζουν σε μεγαλύτερη συχνότητα κεφαλαλγία συνουσίας. Ο πονοκέφαλος που προκαλείται από το σεξ σύμφωνα με τα στατιστικά ταλαιπωρεί το 1% του πληθυσμού με τους άντρες ωστόσο να έχουν 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κεφαλαλγία συνουσίας σε σχέση με τις γυναίκες. Ο πονοκέφαλος μάλιστα που ξεκινάει λίγο πριν από το σεξ φτάνει στην κορύφωση του πριν από τον οργασμό ή την ώρα του οργασμού.

Ο πόνος που αισθάνεται το άτομο σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι της έντασης ενός απλού πονοκεφάλου. Είναι πολύ έντονος και αρχίζει από το κρανίο και καταλήγει στα μάτια. Συνήθως ταλαιπωρεί τους άνδρες για μερικές εβδομάδες ή  μήνες, αλλά μετά εξαφανίζεται. Σε ότι αφορά τη φαρμακευτική αγωγή που μπορείτε να ακολουθήσετε θα σας τη συστήσει ο γιατρός ο οποίος θα σας χορηγήσει κάποια σκευάσματα που μπορούν να βοηθήσουν. Αν η κεφαλαλγία συνουσίας είναι πολύ έντονη και εμφανίζεται συχνά θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας γιατί μπορεί να «κρύβει» κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας.

Η συνουσία κεφαλαλγίας σύμφωνα με τα στατιστικά είναι πιο συχνή στα άτομα που βρίσκονται κοντά στην εφηβική ηλικία ή σε άτομα που παρακολουθούν πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο.

→Έρευνα: Πορνό και internet! Τι προκαλεί;

→5 απίθανοι τρόποι να αυξήσετε τη λίμπιντό σας

{jcomments on}

 

No Comments

Post a Comment