Top

Η αποτυχία της εξωσωματικής προκαλεί ψυχικές διαταραχές;

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Η αποτυχία της εξωσωματικής προκαλεί ψυχικές διαταραχές;
Η αποτυχία εξωσωματικής ίσως ευθύνεται για ψυχικές διαταραχές

Η αποτυχία της εξωσωματικής προκαλεί ψυχικές διαταραχές;

Τα στοιχεία που προέκυψαν από νέα έρευνα είναι ίσως ανησυχητικά, αλλά και χρήσιμα για τις γυναίκες που δεν τα καταφέρνουν μετά από εξωσωματική

 

Οι γυναίκες που δεν καταφέρνουν  να κάνουν παιδί μετά από εξωσωματική ή άλλη θεραπεία γονιμότητας, διατρέχουν σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσηλευθούν για ψυχικά προβλήματα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι ερευνητές για να καταλήξουν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα εξέτασαν τα δεδομένα  98.737 γυναικών από τη Δανία που αντιμετώπιζαν προβλήματα γονιμότητας το διάστημα μεταξύ  του 1973 και του 2008.

Για ένα χρονικό διάστημα 12  χρόνων, περισσότερες από τις μισές γυναίκες απέκτησαν  ένα μωρό. Αλλά εκείνες που δεν απέκτησαν ωστόσο αντιμετώπιζαν 18% περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν στο νοσοκομείο λόγω ψυχιατρικών διαταραχών.

Συνολικά, περίπου 5.000 από το σύνολο των γυναικών νοσηλεύτηκαν για ψυχικές παθήσεις, όπως η εξάρτηση από αλκοόλ, ψύχωση, κατάθλιψη και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

Η αδυναμία τους να αποκτήσουν παιδί αύξησε τον κίνδυνο να καταφύγουν σε κατάχρηση αλκοόλ και άλλων ουσιών κατά 103%, σχιζοφρένειας κατά 47% και τον κίνδυνο διατροφικών διαταραχών κατά 47%.

 

Ο Δρ Baldur Birgitte-Felskov, από  Δανικό Κέντρο Έρευνας στην Κοπεγχάγη, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης, δήλωσε:

«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ενδεχόμενη  αποτυχία της  θεραπείας για την αύξηση της γονιμότητας μπορεί να αποτελεί παράγοντα κινδύνου ψυχιατρικών διαταραχών».

«Αυτό προσθέτει μια σημαντική πληροφορία χρήσιμη για την παροχή σωστών συμβουλών από τους ειδικούς στις γυναίκες που εξετάζονται και χρειάζεται να λάβουν θεραπεία για την υπογονιμότητα».

«Οι γιατροί  και το προσωπικό υγείας που αντιμετωπίζουν γυναίκες με προβλήματα γονιμότητας πρέπει να είναι ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο ψυχιατρικών διαταραχών σε αυτήν την ομάδα των ασθενών»

→Η εξωσωματική αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού;

→Νέα φάρμακα για την κατάθλιψη υπόσχονται οι ειδικοί

→Διώξτε την κατάθλιψη, χαμογελάστε ξανά

 

No Comments

Post a Comment