Top

Ειδικό βραχιόλι… για ηλιοθεραπεία δίχως φόβο και προβληματα

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Ειδικό βραχιόλι… για ηλιοθεραπεία δίχως φόβο και προβληματα
Ειδικό βραχιόλι... για ηλιοθεραπεία δίχως φόβο και προβληματα

Ειδικό βραχιόλι… για ηλιοθεραπεία δίχως φόβο και προβληματα

Ένα ειδικό βραχιόλι σαν αυτά που πολλοί έχουν φορέσει κατά καιρούς, θα δείχνει όταν το φοράμε, πότε τα ποσοστά της ηλιακής ακτινοβολίας…

…γίνονται επικίνδυνα για το δέρμα μας, αλλάζοντας χρώμα. Έτσι θα γνωρίζουμε πότε να καθίσουμε στη σκιά και να προστατευτούμε από τα εγκαύματα.

 

Το βραχιόλι που δημιούργησαν επιστήμονες από τη Σουηδία, θα είναι μιας χρήσης, και σύμφωνα με τους κατασκευαστές η τιμή του θα είναι προσιτή σε όλους. Σημαντικό είναι πως για κάθε τύπο δέρματος θα υπάρχει και διαφορετικό χρώμα βραχιολιού.

Έτσι εάν έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα και είστε ξανθοί, και άρα πιο επιρρεπείς στα ηλιακά εγκαύματα, το βραχιόλι σας, θα αλλάζει χρώμα πολύ πιο γρήγορα, από το να είστε σκουρόχρωμοι, και δεν θα μπορείτε να κάθεστε κάτω από τον ήλιο για πολλή ώρα.

Μέχρι στιγμής το χρώμα του βραχιολιού, είναι κίτρινο. Όσο περισσότερο καθόμαστε κάτω από τον ήλιο, εκείνο αλλάζει και γίνεται ροζ και τελικά κόκκινο (έγκαυμα). Οι Σουηδοί επιστήμονες κατάφεραν να ενσωματώσουν μέσα στο βραχιόλι, έναν παράγοντα που απελευθερώνει ειδικά ακίνδυνα οξέα, τα οποία μόλις έρθουν σε επαφή με το δέρμα αντιδρούν με το PH και ενεργοποιούν (σε συνδυασμό και με την ηλιακή ακτινοβολία) έναν ειδικό χρωματισμό που αλλάζει το χρώμα του βραχιολιού.

πηγή: www.iatropedia.gr

No Comments

Post a Comment