Top

Γιατί τα χάμπουργκερ μας κόβουν την ανάσα;

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Γιατί τα χάμπουργκερ μας κόβουν την ανάσα;
Γιατί τα χάμπουργκερ κόβουν την ανάσα;

Γιατί τα χάμπουργκερ μας κόβουν την ανάσα;

Η συχνή κατανάλωση πρόχειρου φαγητού, όπως τα χάμπουργκερ, μπορεί να προκαλέσει άσθμα και διάφορες αλλεργικές εκδηλώσεις σύμφωνα…

 

…με νέα έρευνα.

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού  τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να ευθύνεται   για την εκδήλωση κρίσεων άσθματος, εκζέματος και αλλεργικής  επιπεφυκίτιδας σε παιδιά και εφήβους.

Οι ερευνητές πριν καταλήξουν στα παραπάνω συμπεράσματα, ανέλυσαν την παγκόσμια συχνότητα των αλλεργιών και τις διατροφικές συνήθειες σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία από 500.000 παιδιά ηλικίας 6 έως 7 ετών από 50 χώρες και από αυτά προέκυψε ότι η ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να ευθύνεται για την αυξανόμενη συχνότητα των συγκεκριμένων αλλεργικών αντιδράσεων.

Τα στοιχεία προέκυψαν από ερωτηματολόγια που αφορούσαν τις διατροφικές συνήθειες και τις αλλεργικές κρίσεις και τα συμπλήρωσαν οι γονείς των παιδιών και οι έφηβοι.

Τα ερωτηματολόγια αφορούσαν τις διατροφικές συνήθειες των συμμετεχόντων για ένα διάστημα 12μηνών.

Η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού, τρεις ή παραπάνω φορές την εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης σοβαρής μορφής άσθματος κατά 39% στους εφήβους και κατά 27% στα παιδιά.

Από την άλλη πλευρά, όπως αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Thorax», η κατανάλωση φρούτων τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα μπορεί να έχει προστατευτική δράση έναντι της εκδήλωσης σοβαρής μορφής άσθματος, περιορίζοντας τον κίνδυνο αυτό κατά 11% στους εφήβους και κατά 14% στα παιδιά.

→Αλλεργικό άσθμα: Αντιμετωπίστε το… οικογενειακώς

→5 σημάδια ότι είστε αλλεργικοί και τι πρέπει να κάνετε

→Ποιες ουσίες ενοχοποιούνται για τις παιδικές αλλεργίες

→Έρευνα: Η νύστα μας κάνει να τρώμε junk food;

→Πες μου τι τρως να σου πω… τι έχεις!

→Fast food: Ποια είναι η σχέση του με το I.Q;

→Πόσα κιλά μπορείτε να πάρετε αν τρώτε εκτός σπιτιου;

RINOMAD20ORIZONTIO

 

No Comments

Post a Comment