Top

Ανατρεπτική έρευνα: Πότε η γυμναστική απειλεί την υγεία μας

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Ανατρεπτική έρευνα: Πότε η γυμναστική απειλεί την υγεία μας
Ανατρεπτική έρευνα: Πότε η γυμναστική απειλεί την υγειά μας

Ανατρεπτική έρευνα: Πότε η γυμναστική απειλεί την υγεία μας

Η άσκηση είναι καλή για την καρδιά μας, όμως σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να κρύβει κινδύνους. Μάθετε ποιους…

Οι περισσότεροι ίσως να γνωρίζετε ότι η γυμναστική και ιδιαίτερα η αεροβική κάνει καλό στο καρδιαγγειακό σύστημα, ίσως όμως να αγνοείτε τα τελευταία νέα: Η εξαντλητική γυμναστική μπορεί να είναι απειλητική για την καρδιά σας.

Οι ειδικοί προειδοποιούν τώρα  ότι όσοι τρέχουν σε μαραθώνιο ή κάνουν μεγάλες αποστάσεις με το ποδήλατο αντιμετωπίζουν μακροπρόθεσμο κίνδυνο για την καρδιά τους και  μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν καρδιακή προσβολή σε διάστημα δύο ετών από την εξαντλητική δραστηριότητα.

Στα συμπεράσματα αυτά κατάληξε ομάδα ειδικών Mayo Clinic έπειτα από ανάλυση παλιότερων ερευνών  που έγιναν  για τις επιπτώσεις της σκληρής γυμναστικής στην υγεία.

Η επικεφαλής της μελέτης που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση της Mayo Clinic, Dr James H. O’Keefe από το νοσοκομείο «Saint Luke’s» στο Kansas επισημαίνει ωστόσο ότι η άσκηση παραμένει ένα από τα πιο σπουδαία πράγματα  που έχει  ανάγκη το σώμα μας σε καθημερινή βάση και εξηγεί πως όσοι κάνουν δραστήρια ζωή είναι πιο υγιείς σε σχέση με όσους κάνουν καθιστική ζωή.  Από την άλλη όμως τονίζει ότι η εξαντλητική και σκληρή άσκηση δεν φαίνεται ότι προάγει την υγεία της καρδιάς.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ωστόσο ότι 30 με 60 λεπτά άσκησης την ημέρα είναι ιδανικός χρόνος για να αποφύγετε τυχόν περιπέτειες και να αποκομίσετε οφέλη για την καρδιά και την υγείας σας γενικότερα.


No Comments

Post a Comment