Top

Έρευνα: Το ροχαλητό εξίσου επικίνδυνο με το κάπνισμα;

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Έρευνα: Το ροχαλητό εξίσου επικίνδυνο με το κάπνισμα;
Έρευνα: Το ροχαλητό εξίσου επικίνδυνο με το κάπνισμα;

Έρευνα: Το ροχαλητό εξίσου επικίνδυνο με το κάπνισμα;

Επιστήμονες μετά από πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγαν διαπίστωσαν τις αρνητικές επιπτώσεις του ροχαλητού στον οργανισμό μας. Συγκεκριμένα…

 

 

Όσοι ροχαλίζουν αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή σε σχέση με τους καπνιστές ή τους παχύσαρκους υποστηρίζουν οι ερευνητές .

Το ροχαλητό μπορεί να είναι ένα πρώτο προειδοποιητικό σημάδι απειλητικών για τη ζωή προβλήματων υγείας. Αμερικανοί ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η κατάσταση προκαλεί πάχυνση των αρτηριών που μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλική αιμορραγία, εγκεφαλικά και εμφράγματα. Περίπου 1/4 γυναίκες και 4/10 άνδρες ροχαλίζουν συχνά, ενώ περίπου οι μισοί από εμάς ροχαλίζουν περιστασιακά.

Το ροχαλητό μπορεί να διαταράξει τον ύπνο μας ή τη σχέση μας με το σύντροφο μας, ενώ δε θεωρείτο ότι μπορεί να αποτελεί ένδειξη προβλημάτων υγείας μέχρι και πρόσφατα. Οι αμερικανοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι το ροχαλητό αποτελεί μια σοβαρή κατάσταση όπως ακριβώς και η υψηλή αρτηριακή πίεση και για το λόγο αυτό όσοι ροχαλίζουν θα πρέπει να αναζητούν ιατρική συμβουλή.

Η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Ντιτρόιτ διαπίστωσε ότι όσοι ροχαλίζουν συχνά έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν πάχυνση της καρωτιδικής αρτηρίας, η οποία οξυγονώνει μέσω του αίματος τον εγκέφαλο.

Ο επικεφαλής της μελέτης Δρ Ρόμπερτ Ντιμπ από το νοσοκομείο Henry Ford τόνισε ότι το ροχαλητό μπορεί να μην είναι τόσο αθώο όσο νομίζουμε πολλοί. «Για το λόγο αυτό αντί να κλωτσάτε το σύντροφο σας στο κρεβάτι όταν ροχαλίζει ή να παραμένετε ξάγρυπνοι αναζητήστε ιατρική βοήθεια»συμπλήρωσε ο Δρ Ντιμπ.

Προτού καταλήξουν στα συγκεκριμένα συμπεράσματα ο Δρ Ντιμπ και οι συνάδελφοι του μελέτησαν 54 άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 18-50 ετών. Όλοι τους συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με τη συχνότητα που ροχάλιζαν στον ύπνο τους κι υποβλήθηκαν σε υπέρηχο για να ελεγχθεί η καρωτιδική αρτηρία τους.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα εσωτερικά στρώματα των τοιχωμάτων της αρτηρίας εμφάνιζαν μεγαλύτερη πάχυνση στα άτομα που ροχάλιζαν σε σχέση με τους άλλους ενήλικες.

→ Κόψτε το ροχαλητό με ένα νέο… μυστικό!

→Ροχαλητό: Πως θα το σταματήσετε πριν… χωρίσετε!

→Κάπνισμα: Αυξήθηκε ραγδαία ο κίνδυνος θανάτου για τις γυναίκες

→Εναλλακτικοί τρόποι να κόψετε το τσιγάρο

→Πως θα κόψετε το κάπνισμα με ένα εμβόλιο

→Νέες μελέτες: Με πόσα τσιγάρα ισοδυναμεί το στρες;

RINOMAD20ORIZONTIO

{jcomments on}

No Comments

Post a Comment