Top

Έρευνα: Μάθετε αν θα καταφέρετε να γίνετε πλούσιοι!

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Έρευνα: Μάθετε αν θα καταφέρετε να γίνετε πλούσιοι!
Έρευνα: Μάθετε αν θα γίνετε πλούσιοι!

Έρευνα: Μάθετε αν θα καταφέρετε να γίνετε πλούσιοι!

Θέλετε να είστε υγιής, πλούσιος και σοφός; Σύμφωνα με μια νέα πρόσφατη μελέτη ίσως αυτό εξαρτάται από τις συνήθειες…

 

…του ύπνου σας.

Αν έχετε δοκιμάσει τα πάντα για να βελτιώσετε τα οικονομικά ή τα επαγγελματικά σας την περίοδο της κρίσης, χωρίς αποτέλεσμα, μάλλον θα πρέπει να προσέξετε τις συνήθειες του ύπνου σας!
Όσοι σηκώνονται νωρίς το πρωί και πάνε νωρίς για ύπνο, ίσως δεν έχουν πολλές πιθανότητες να αποκτήσουν οικονομική ευρωστία, λένε οι ερευνητές (σημ. θα έχουν όμως ένα μηνιάτικο να μπαίνει στην οικογένεια τους).

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι τα… νυχτοπούλια είναι σε γενικές γραμμές πιο ευφυείς και πιο πλούσιοι άνθρωποι, σε σχέση με εκείνους που ξυπνούν νωρίς το πρωί.

Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης πραγματοποίησαν μελέτες σε περίπου 1.000 εφήβους και διαπίστωσαν ότι εκείνοι που προτιμούσαν να μένουν ξύπνοι μέχρι αργά, διέθεταν εκείνο το είδος της ευφυΐας που σχετίζεται με την αναρρίχηση σε υψηλού κύρους θέσεις εργασίας και την απόκτηση υψηλότερων εισοδημάτων.

Από την άλλη, οι «άνθρωποι του πρωινού», φάνηκε να εξασφαλίζουν συχνά καλύτερα αποτελέσματα στις εξετάσεις, ενδεχομένως επειδή τα μαθήματα γίνονται σε λάθος ώρα της ημέρας για τα… νυχτοπούλια.
Οι ερευνητές εξέτασαν τις συνήθειες των νέων για να προσδιορίσουν αν τους άρεσε να μένουν ξύπνιοι μέχρι αργά και να ξυπνούν αργότερα το πρωί ή αν προτιμούσαν να πάνε για ύπνο νωρίς και ήταν πιο παραγωγικοί το πρωί.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι «νυχτερινοί τύποι» σημείωσαν υψηλότερα σκορ από τους πρωινούς στην επαγωγική λογική, η οποία έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί έναν καλό τρόπο εκτίμησης της γενικής νοημοσύνης και μια ισχυρή ένδειξη της κλίσης κάποιου στις ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Είχαν, επίσης, μεγαλύτερη ικανότητα να σκέπτονται εννοιολογικά όσο και αναλυτικά. Τέτοιες δυνατότητες έχουν συνδεθεί με καινοτόμο σκέψη, πιο αναγνωρισμένου κύρους επαγγέλματα και καλύτερα εισοδήματα.

Διάσημοι νυχτοπούλια περιλαμβάνουν τον Πρόεδρο Ομπάμα, ο Κάρολος Δαρβίνος, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, Keith Richards και ο Elvis Presley.

No Comments

Post a Comment