Top

Φοβάστε τον οδοντίατρο; Πηγαίνετε σε… μουσικό!(Βίντεο)

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Φοβάστε τον οδοντίατρο; Πηγαίνετε σε… μουσικό!(Βίντεο)
Φοβάστε τον οδοντίατρο; Πηγαίνετε σε... μουσικό!(Φωτο)

Φοβάστε τον οδοντίατρο; Πηγαίνετε σε… μουσικό!(Βίντεο)

Ξεχάστε όσα ξέρατε για τον τροχό του οδοντιάτρου. Ένας εφευρετικός οδοντίατρος  βρήκε τρόπο να τον κάνει πιο φιλικό…

 

Ένας ευρηματικός χειρουργός οδοντίατρος από την Ινδονησία ανακάλυψε ένα ασυνήθιστο μουσικό εργαλείο επειδή συνειδητοποίησε ότι  τα παιδιά φοβούνται τον τροχό. Ο τροχός που επινόησε  είναι συνδεδεμένος με ένα MP3 player και οι ασθενείς του ακούνε πιο δυνατά τη μουσική όταν ανοίγουν τα στόματά τους

Σχεδόν όλοι μας νιώθουμε κάποιο μικρό φόβο ή έστω ανησυχία όταν έρχεται η ώρα να επισκεφτούμε τον οδοντίατρο.

Ένας χειρουργός οδοντίατρος από την Ινδονησία με καινοτόμο πνεύμα, έρχεται να αλλάξει την εικόνα που έχουμε για τις οδοντιατρικές επισκέψεις: έχει δημιουργήσει ένα νέο εργαλείο που ελπίζει ότι θα αντικαταστήσει με χαμόγελο, τους μορφασμούς στο πρόσωπό των φοβητσιάρηδων ασθενών του και τα «αχ» ή τα «βαχ» με ευχάριστες νότες.

Οδοντιατρικός τροχός με...μουσική!  

Ο Δρ Dhanni Gustiana έχει δημιουργήσει ένα μουσικό τροχό για να καλύψει τον ενοχλητικό του ήχο και ελπίζει ότι θα χαλαρώσει ιδιαίτερα τους νεότερους ασθενείς του που έχουν συνήθως μεγαλύτερη νευρικότητα, όταν επισκέπτονται τον οδοντίατρο.

Ο Δρ Gustiana, 37 ετών, αποφάσισε να δημιουργήσει τη νέα συσκευή, αφού διαπίστωσε ότι ο τροχός είναι το μηχάνημα που τα παιδιά φοβούνται περισσότερο.

«Τα παιδιά δεν φοβούνται τον γιατρό, πολλά από αυτά όμως φοβούνται τον τροχό. Τροποποίησα  λοιπόν τον τροχό προσαρμόζοντάς του ένα παιχνίδι και λέγοντάς τους ότι το παιχνίδι αυτό θα καθαρίσει τα δόντια τους ».

Το 2006, μετά από ένα χρόνο έρευνας, ο Δρ Gustiana δημιούργησε ένα μουσικό τροχό. Έχει τροποποιήσει ένα συμβατικό οδοντιατρικό τροχό, αντικαθιστώντας τον θόρυβό του με τη μουσική από ένα MP3 player. Διαθέτει, επίσης, πολύχρωμα φώτα που αναβοσβήνουν.


→Ουλίτιδα: Θεραπεύστε την

→Ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες: Υπερτερούν στα…σημεία!

→Συμβουλες για γερά… δόντια και για να διώξετε την κακοσμία

→Προϊστορικοί οδοντίατροι και σφραγίσματα 6500 ετών


No Comments

Post a Comment