Top

Τι προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση στα νεογέννητα;

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Τι προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση στα νεογέννητα;
Τι προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση στα νεογέννητα;

Τι προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση στα νεογέννητα;

Αν είστε έγκυος και ζείτε σε κάποια μεγαλούπολη ή κάπου με υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση τότε σύμφωνα με ερευνητές είναι πιθανό…

 

 

… να γεννήσετε παιδιά με χαμηλό σωματικό βάρος. Η επικεφαλής ερευνητής Δρ Γούντροφ από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια με την ερευνητική ομάδα της «διεθνούς συνεργασίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση και τα αποτελέσματα κύησης» κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μελετώντας δεδομένα από 3.000.000 γεννήσεις από 9 διαφορετικά έθνη.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τα αιωρούμενα μικροσωματίδια που μπορούν να μπουν μέσα στους πνεύμονες και διαπίστωσαν ότι όσο μεγαλύτερη είναι η έκθεση μιας εγκύου γυναίκας στην ατμοσφαιρική ρύπανση, τόσο περισσότερο επηρεάζεται και το σωματικό βάρος του παιδιού. Οι ερευνητές θεωρούν ότι το μειωμένο βάρος του παιδιού μπορεί να του προκαλέσει στο μέλλον διάφορα καρδιολογικά προβλήματα υγείας, αλλά και διαβήτη.

Τέλος η Δρ Γούντροφ επισήμανε ότι η ρύπανση της ατμόσφαιρας μπορεί να επηρεάσει με πολλούς τρόπους την υγεία μας, ενώ ο Δρ Φλέτσερ, λέκτορας περιβαλλοντικής επιδημιολογίας τόνισε ότι οι επιπτώσεις ανά βρέφος δεν είναι τόσο σημαντικές, όσο στον συνολικό πληθυσμό.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο έντυπο Environmental health perspectives

→Η ατμοσφαιρική ρύπανση μας κάνει δυστυχισμένους

→Διατροφή και ανάπτυξη του βρέφους. Όσα πρέπει να ξέρετε

→Πως η μητέρα θα προστατεύσει το παιδί της από μυωπία;

{jcomments on}

No Comments

Post a Comment