Top

Πρωτότυπη έρευνα: Ένας ακόμη λόγος για να αδυνατίσετε!

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Διατροφή - αδυνάτισμα  / Πρωτότυπη έρευνα: Ένας ακόμη λόγος για να αδυνατίσετε!
mgySqp0

Πρωτότυπη έρευνα: Ένας ακόμη λόγος για να αδυνατίσετε!

Αν έχετε περιττά κιλά στην περίπτωση που αποφασίσετε να αδυνατίσετε, δεν θα οφελήσετε μόνο την υγεία σας, αλλά και.. τον πλανήτη.

 

 

Τώρα έχετε και οικολογικά κίνητρα για να κάνετε δίαιτα. Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν η παχυσαρκία δεν επιβαρύνει μόνο την ζυγαριά ή την υγεία μας, αλλά έχει επιπτώσεις και τον πλανήτη μας.

Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από πρόσφατη μελέτη που έγινε στη Βρετανία, σύμφωνα με την οποία η συνολική μάζα του ανθρώπινου πληθυσμού φτάνει σήμερα τους 287 εκατομμύρια τόνους.

Μάλιστα αν όλες οι χώρες στον κόσμο είχαν τα ίδια ποσοστά παχυσαρκίας με τις ΗΠΑ, το επιπρόσθετο βάρος που θα «σήκωνε» ο πλανήτης θα αντιστοιχούσε σε σχεδόν ένα δισεκατομμύριο επιπλέον ανθρώπους μέσου βάρους.

Σε αυτή την περίπτωση, τα τρόφιμα δεν θα επαρκούσαν για όλους, καθώς η κατανάλωση τροφίμων παγκοσμίως θα αυξανόταν κατά 481%. Οι ερευνητές της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου προτού καταλήξουν σε αυτά τα ποσοστά, εξέτασαν στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης και του ΟΗΕ.

Από τους 287 εκατομμύρια τόνους που ζυγίζει το σύνολο του ανθρώπινου πληθυσμού, οι 15 εκατομμύρια τόνοι οφείλονται στην παχυσαρκία (με βάση το δείκτη μάζας σώματος), επισημαίνουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση BMC Public Health

Έρευνα: Η παχυσαρκία ίσως δεν απειλεί την καρδιά μας



No Comments

Post a Comment