Top

Νέα έρευνα: Ο επιστημονικός συνδυασμός να χάσετε λίπος

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Διατροφή - αδυνάτισμα  / Νέα έρευνα: Ο επιστημονικός συνδυασμός να χάσετε λίπος
Νέα έρευνα: Ο επιστημονικός συνδυασμός να χάσετε λίπος

Νέα έρευνα: Ο επιστημονικός συνδυασμός να χάσετε λίπος

Διαβάστε ποιος είναι ο ιδανικός συνδυασμός για να χάσετε λίπος σύμφωνα με νέα έρευνα. Βοηθούν τα υποκατάστατα γευμάτων;

Προσθέτοντας σημαντικά αμινοξέα και πρωτεΐνη όρου γάλακτος, όταν ακολουθούμε κάποιο πρόγραμμα απώλειας βάρους, φαίνεται να αυξάνεται η απώλεια λίπους σύμφωνα με νέα έρευνα. Τα αμινοξέα σε συνδυασμό με πρωτεΐνη ορού γάλακτος κυκλοφορούν στην αγορά ως υποκατάστατα γευμάτων για απώλεια βάρους ή για τη αναδόμηση των μυών και την αύξηση μυϊκής μάζας.

Η μελέτη έγινε σε ηλικιωμένους, παχύσαρκους ενήλικες, αλλά η συγκεκριμένη στρατηγική μπορεί επίσης να λειτουργήσει και στους νεότερους ενήλικες, λέει ο ερευνητής Robert Coker, PhD, αναπληρωτής καθηγητής γηριατρικής στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας, Λιτλ Ροκ.

Στη νέα μελέτη οι ειδικοί συνέκριναν δύο είδη υποκατάστατων γευμάτων. Το ένα περιείχε πρωτεΐνη χωρίς ουσιώδη αμινοξέα. Το άλλο υποκατάστατο περιείχε όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και πρωτεΐνη ορού γάλακτος. Το υποκατάστατο αυτό φάνηκε να υπερέχει στη σύγκριση.

“Τα απαραίτητα αμινοξέα, που αποτελούν μέρος ενός υποκατάστατου γεύματος, μαζί με πρωτεΐνη ορού γάλακτος, βελτίωσαν τη σύσταση των μυών και οδήγησαν σε μεγαλύτερη απώλεια λίπους,” λέει o Robert Coker.

Αμφότερες οι ομάδες έχασαν περίπου 7% του συνολικού σωματικού τους βάρους, αλλά η ομάδα των εθελοντών που υποκατάστησε κάποιο γεύμα με αμινοξέα και ορό γάλακτος έχασε ένα μεγαλύτερο ποσοστό του λίπους σε σχέση με τον ιστό.

Η αυξημένη απώλεια λίπους κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος απώλειας βάρους, αποτελεί καλύτερη και πιο υγιή σύνθεση σώματος, λένε οι ειδικοί.

Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει τα ευρήματα μιας προηγούμενης μελέτης από την Joy Frestedt, πρόεδρου και διευθύνοντα σύμβουλου της Frestedt Inc, μια εταιρεία συμβούλων για κλινικές δοκιμές και άλλες έρευνες.

Στη δική της μελέτη,  διαπίστωσε ότι τα συμπληρώματα πρωτεΐνης ορού γάλακτος βοήθησαν ενήλικες να χάσουν περισσότερο βάρος και περισσότερο λίπος από ό, τι εκείνοι που δεν λάμβαναν συμπληρώματα.

Η νέα μελέτη ωστόσο είχε κάποιους περιορισμούς όπως, για παράδειγμα , τη διάρκειά της (διήρκησε μόλις οκτώ εβδομάδες) και υπήρχαν μόλις 11 άτομα που την ολοκλήρωσαν.

Τα συγκεκριμένα υποκατάστατα γευμάτων που μελετήθηκαν από την ομάδα του Coker δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, αλλά πολλά συμπληρώματα πρωτεΐνης ορού γάλακτος πωλούνται ήδη σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Μέχρι σήμερα, η έρευνα δείχνει ότι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορεί να αυξήσει την απώλεια λίπους ενώ παράλληλα να βοηθήσει στη διατήρηση της μυϊκής μάζας καθώς φεύγουν τα κιλά, αναφέρει η Frestedt.

 →Εξαφανίστε το σωματικό λίπος με… 4 κινήσεις!

→14 επιστημονικά αποδεδειγμένα κόλπα αδυνατίσματος

→Χάστε κιλά γρήγορα με…5 έξυπνα τρικ!

→Δίαιτα τέλος. Χάστε κιλά με 19 αλλαγές

{jcomments on}

No Comments

Post a Comment