6 τροφές που βοηθούν να μειώσετε τα συμπτώματα αλλεργίας!

icon
8 Νοεμβρίου 2017

6 τροφές που βοηθούν να μειώσετε τα συμπτώματα αλλεργίας!


Δεν υπάρχει τίποτα πιο επιβαρυντικό ή ενοχλητικό από την φαγούρα στα μάτια, τον κνησμώδη λαιμό, τον βήχα και το φτέρνισμα που σχετίζονται με το άσθμα και τις αλλεργίες.

  Πολλοί σοβαρά πάσχοντες από αλλεργίες είναι εξοικειωμένοι με τα ιατρεία, τα αντιβιοτικά, τα φάρμακα για την αλλεργία, τα εφημερεύοντα νοσοκομεία και πολλά άλλα. Όχι μόνο όλες αυτές οι προσωρινές λύσεις μπορούν να αποτελούν πρόκληση για την διαχείριση, αλλά τείνουν επίσης να είναι εξαιρετικά ακριβές. Ενώ δεν υπάρχουν τρόφιμα που μπορούν να εξαλείψουν οποιοδήποτε σύμπτωμα αλλεργίας ή άσθματος έχετε, υπάρχουν διάφορα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε και να βοηθήσουν στην μείωση των επιπτώσεων των αλλεργιών και του άσθματος on a budget.

♦ Γιαούρτι

Η κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην μείωση των αλλεργικών συμπτωμάτων. Προσπαθήστε να τρώτε τουλάχιστον 300 γρμ γιαούρτι την ημέρα για να νιώσετε ανακουφισμένοι από μερικά συμπτώματα αλλεργίας. Για εσάς που είστε ευαίσθητοι στα γαλακτοκομικά, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε γιαούρτι με συμπλήρωμα προβιοτικών.

♦ Σολομός

Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε Ω-3 λιπαρά οξέα είναι καλά για τους πάσχοντες από αλλεργίες, επειδή μειώνουν με φυσικό τρόπο την φλεγμονή. Ψάρια, ξηροί καρποί και ελαιόλαδο είναι όλα πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα. Δοκιμάστε να μαγειρέψετε σολωμό και άλλα ψάρια τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα, έτσι ώστε εσείς ή ο οικείος σας που πάσχει από αλλεργία να πάρετε 200 γραμμάρια ψαριού την εβδομάδα.

♦ Μούρα

Τα φρούτα, και ιδιαίτερα τα μούρα, είναι πλούσια σε σημαντικά αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά παρέχουν την απαραίτητη ώθηση για το ανοσοποιητικό σας σύστημα, επιτρέποντας στο σώμα σας να κάνει αντεπίθεση κατά των αλλεργιογόνων. Τα μούρα είναι ένας εύκολος και γευστικός τρόπος για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να μειώσετε τις επιπτώσεις των αλλεργιογόνων στον αέρα και στο περιβάλλον. Επίσης, φράουλες, blueberries και blackberries περιέχουν κερκετίνη, η οποία θεωρείται ότι περιέχει αντιφλεγμονώδεις και αντιαλλεργικές ιδιότητες. Τα μούρα είναι μια σπουδαία επιλογή για παιδιά με ενοχλητικές αλλεργίες. Βάλτε τα μούρα πάνω στο γιαούρτι σας το πρωί ή σε μια μπάλα παγωτό το βράδυ.

♦ Αγκινάρα και σπανάκι

Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε μαγνήσιο έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τα συμπτώματα αλλεργίας και άσθματος. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το μαγνήσιο βοηθά στην χαλάρωση των μυών και και βελτιώνει την λειτουργία των πνευμόνων. Με αυτόν τον τρόπο, τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσουν εκείνους που υποφέρουν από άσθμα σε έναν πολύ σημαντικό βαμό. Προτείνεται σε παιδιά και εφήβους που αναζητούν την ανακούφισή τους από το άσθμα να καταναλώνουν 300 mg μαγνησίου την ημέρα. Αυτά τα άτομα έγιναν λιγότερο ευαίσθητα σε ερεθίσματα και χρησιμοποίησαν έκτοτε λιγότερα φάρμακα για άσθμα από εκείνους που δεν ακολούθησαν μια διατροφή πλούσια σε μαγνήσιο. Εκτός από τις αγκινάρες και το σπανάκι, σέσκουλο, τόφου, ηλιόσποροι και μαυρομάτικα φασόλια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο.

♦ Τζίντζερ

Το τζίντζερ, μαζί με τα εσπεριδοειδή φρούτα που είναι υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C, είναι ένα φυσικό blocker ισταμίνης. Για να βοηθήσετε στην μείωση των επιρροών εποχιακών και περιβαλλοντικών αλλεργιών ενσωματώστε το τζίντζερ στην καθημερινή διατροφή σας. Επιπλέον, το τζίντζερ μπορεί να λειτουργήσει σαν φυσικό αποσυμφορητικό. Έτσι, ενώ τα αντιισταμινικά που αγοράζονται από ένα φαρμακείο ή σούπερ μάρκετ δεν είναι απαραίτητα τόσο ακριβά, τείνουν να έχουν κάποιες παρενέργειες (incapacitating side effects). Αντί να λαμβάνετε ένα αντιισταμινικό που σας προκαλεί υπνηλία, δοκιμάστε να ενσωματώσετε το τζίντζερ σε κάποια γεύματά σας.

♦ Μέλι τοπικής παραγωγής

Το μέλι είναι ένα φυσικό ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Περιέχει ίχνη γύρης και άλλα αλλεργιογόνα που βρίσκονται στην περιοχή που έχουν μεγαλώσει και εμφιαλωθεί. Με την πρόσληψη τοπικών αλλεργιογόνων και γύρης στο μέλι, το σώμα σας θα αρχίσει να δημιουργεί μια άμυνα εναντίον τους. Αυτό λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί ένα εμβόλιο γρίπης.

 

Μπαμπαρούτση Ειρήνη
Διαιτολόγος και Αθλητική Διατροφολόγος, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με Διδακτορικό τίτλο σπουδών στον τομέα της "Διατροφής & Άσκησης"

Προηγούμενο Άρθρο
Επόμενο Άρθρο
Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Το email σου δε θα δημοσιευτεί
espa-migato