Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε στο πιάτο μας

icon
3 Απριλίου 2020

Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε στο πιάτο μας

Την περίοδο αυτή που διανύουμε όλοι –με κάποιες σημαντικές εξαιρέσεις- #μένουμεσπίτι, εργαζόμαστε από το σπίτι, γυμναζόμαστε στο σπίτι, προσέχουμε και τη διατροφή μας στο σπίτι!

Η σαλάτα μπορεί να αποτελέσει την ιδανική επιλογή για ένα κυρίως γεύμα και όχι μόνο σαν συνοδευτικό του μεσημεριανού μας γεύματος. Είναι μια ευκαιρία για να βγάλουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας στο πιάτο μας και να προσθέσουμε λίγο χρώμα!

Μερικές δημιουργικές και πλούσιες ιδέες

  • Παντζάρια ψητά με baby ρόκα, baby σπανάκι, τριμμένη καρυδόψιχα, σκόρδο, φρέσκο κρεμμυδάκι και dressing με ελαιόλαδο, ξύδι βαλσάμικο και μουστάρδα.
  • Μπρόκολο τούφες, κουνουπίδι τούφες (ωμά ή βρασμένα), καρότα, κρεμμύδι με ελαιόλαδο, ξύδι βαλσάμικο, μέλι, κουρκουμά.
  • Σπανάκι με φέτες αχλάδι και ρόδι.
  • Χωριάτικη σαλάτα εναλλακτική με τομάτα αγγούρι, αβοκάντο, ρίγανη.
  • Παντζάρια ωμά με καρότα, ξινόμηλο, καρύδια, ελαιόλαδο και λευκό ξύδι.
  • Μπρόκολο τούφες, σκόρδο, σουσάμι καβουρδισμένο, κράνμπερι, ελαιόλαδο και ξύδι βαλσάμικο (προαιρετικά ελάχιστα σάλτσα σόγιας).
  • Πλιγούρι ή κινόα ή ζυμαρικά από όσπρια με σαλάτα πράσινη ανάμικτη ή χωριάτικη σαλάτα (τομάτα, αγγούρι, ελιές).

Μπορείς να φτιάξεις την αγαπημένη σου σως για τη σαλάτα ανοίγοντας μια κάψουλα TERRANOVA. Σε όλες τις επιλογές μπορούν να προστεθούν extra μυρωδικά και φυσικοί χυμοί. Προσοχή! Οι ποσότητες να είναι με μέτρο ώστε να μην ξεφύγουμε!

Καλές και δημιουργικές ημέρες!

Μαντώ Αθανασίου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Το email σου δε θα δημοσιευτεί
espa-migato