Top

Αυτά είναι τα καλύτερα φρούτα του Φθινοπώρου

Lifezone.gr / Διατροφή  / Διατροφή για υγεία - ευεξία  / Αυτά είναι τα καλύτερα φρούτα του Φθινοπώρου
ta_5_kalitera_frouta_tou_ftinoporou

Αυτά είναι τα καλύτερα φρούτα του Φθινοπώρου

Σας παρουσιάζουμε 5 άκρως θρεπτικά και πολύ ευεργετικά για την υγεία σας φρούτα του Φθινοπώρου καθώς και προτάσεις για να τα απολαύσετε

 

Αχλάδια

Ανήκουν στα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Ένα μεσαίου μεγέθους αχλάδι περιέχει 4 γραμμάρια ινών, ποσότητα που ισοδυναμεί με αυτή που παρέχει ενάμιση φλιτζάνι καφέ ρύζι. Το μεγαλύτερο μέρος των ινών που περιέχουν τα αχλάδια είναι διαλυτές, δηλαδή το είδος των φυτικών ινών που συμβάλλουν στην μείωση  των  επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα και τον έλεγχο σακχάρου.

Απολαύστε τα:

Μπορείτε να τα καταναλώσετε κομμένα σε φέτες με κανέλα ή με μέλι στο φούρνο φτιάχνοντας ένα ζεστό, γλυκό επιδόρπιο.

 

Σύκα

Είναι νόστιμα, θρεπτικά και αξίζουν μια θέση στη διατροφή σας. Τα σύκα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες (5 γραμμάρια ανά 1 ½ μερίδα φρούτου), και μάλιστα περιέχουν τις περισσότερες διαιτητικές ίνες ανά μερίδα από οποιοδήποτε άλλο αποξηραμένο ή φρέσκο φρούτο. Επίσης, αποτελούν πολύ καλή πηγή ασβεστίου, αφού παρέχουν ίση ποσότητα ασβεστίου με το γάλα (στις ίδιες ποσότητες).

Απολαύστε τα

Τα αποξηραμένα σύκα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο ενός γλυκού σνακ λόγω της γλυκιάς τους γεύσης. Προσθέτοντας ψιλοκομμένα αποξηραμένα σύκα μπορείτε ακόμη να κάνετε πιο γλυκό τον πουρέ πατάτας.

 

Κλημεντίνες

Αυτά είναι τα μανταρίνια χωρίς κουκούτσια. Έχουν λεπτή φλούδα με αποτέλεσμα να ξεφλουδίζονται εύκολα και να αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή για ένα εύκολο  σνακ που μπορείτε να πάρετε μαζί σας στη δουλειά. Το μανταρίνι, εκτός από τη C, που περιέχει είναι και πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως τα καροτένια.

Απολαύστε τες

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μανταρίνια σε συνταγές με κοτόπουλο: Αν δοκιμάστε να προσθέσετε μερικές φέτες, θα του δώσουν  ένα τροπικό άρωμα. Αν η σαλάτα σας φαίνεται λίγο μονότονη μπορείτε να βάλετε κλημεντίνες για περισσότερο χρώμα και σος από γιαούρτι χαμηλών λιπαρών. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήστε το χυμό τους στο σοτάρισμα των φαγητών σας αντικαθιστώντας τις λιπαρές ύλες ( μαργαρίνη, βούτυρο).

 

Μήλα

Τα μήλα περιέχουν φλαβονοειδή, που αποτελούν ίσως τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν μια διατροφή που είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, αντιμετωπίσουν χαμηλότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρδιακή νόσο ή να υποστούν καρδιακή προσβολή, καθώς και μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν διάφορους τύπους καρκίνου.

Απολαύστε τα

Δοκιμάστε αυτή την απλή συνταγή και θα μυρίσει υπέροχα όλο το σπίτι σας: Κόψτε ένα μήλο σε 4 κομμάτια και τοποθετήστε το σε μια κατσαρόλα με μερικές κουταλιές της σούπας νερό και ένα ξυλάκι κανέλα. Αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μήλο να μαλακώσει και το ζουμί του να αρχίζει να πυκνώνει. Σερβίρετε το όταν είναι ακόμη ζεστό συνδυάζοντάς το με παγωτό βανίλια χαμηλών λιπαρών ή παγωμένο γιαούρτι.

 

Πορτοκάλι

Το πορτοκάλι αποτελεί μια καλή πηγή βιταμίνης Β1. Η συγκεκριμένη βιταμίνη παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της φυσιολογικής μετάδοσης των σημάτων στο νευρικό σύστημα. Επιπλέον, η κατανάλωση πορτοκαλιού μπορεί να αυξήσει  την έκκριση σάλιου, να συμβάλει στη βελτίωση της πέψης, να μας ανακουφίσει από το βήχα, ενώ θεωρείται ότι συμβάλει στην προστασία των πνευμόνων.

Απολαύστε το

Ένα με δύο πορτοκάλια την ημέρα αρκούν για να πάρετε τα θρεπτικά συστατικά του και να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες. Φάτε ολόκληρο το φρούτο για να πάρετε και περισσότερες φυτικές ίνες.

πηγή: pathfinder

Του Μάνου Σιγανού

→Τα top 5 φρούτα για επίπεδη κοιλιά

→Βαθμολογουμε 100 τροφές…



{jcomments on}

No Comments

Post a Comment