Top

Αδυνάτισμα με τη διάσημη δίαιτα Dukan που λατρεύουν οι stars

Lifezone.gr / Διατροφή  / Διατροφή για αδυνάτισμα  / Αδυνάτισμα με τη διάσημη δίαιτα Dukan που λατρεύουν οι stars
Η δίαιτα Dunkan που αγαπούν οι stars

Αδυνάτισμα με τη διάσημη δίαιτα Dukan που λατρεύουν οι stars

Γρήγορη απώλεια βάρους, μηδενικό αίσθημα πείνας και διατήρηση των κιλών για πάντα υπόσχεται η δίαιτα Dunkan…

 

Η δίαιτα Dukan δημιουργήθηκε από τον Γάλλο διατροφολόγο Pierre Dukan και έγινε πασίγνωστη από τις stars που την επέλεξαν. Το super model Ζιζέλ, η Τζένιφερ Λόπεζ αλλά και η μητέρα της νέας πριγκίπισσας της Βρετανίας (Κέιτ Μιντελτον) είναι μερικές από τις επώνυμες κυρίες που ακλούθησαν πιστά αυτή τη δίαιτα. Ήδη έχει εκατομμύρια θαυμαστές στον κόσμο. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τι είναι η δίαιτα Dukan και γιατί θεωρείται τόσο in.

Η λειτουργία της δίαιτας

H δίαιτα βασίζεται στις πρωτεΐνες χωρίς ωστόσο να περιορίζει την ποσότητα των φαγητών. Οι πρωτεΐνες έχουν λίγες θερμίδες και ο οργανισμός για να ολοκληρώσει τη διαδικασία της πέψης τους καταναλώνει πολλές θερμίδες. Αυτό συμβαίνει γιατί οι πρωτεΐνες έχουν τέτοια δομή που δεν είναι εύκολη η επεξεργασία τους. Αποτέλεσμα; Τα περιττά κιλά χάνονται πιο γρήγορα από ότι θα φανταζόσασταν.

Η δίαιτα έχει 4 φάσεις

1η φάση: Περιέχει μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες που διώχνει από τους ιστούς το περιττό νερό αλλά και εξαφανίζει το αίσθημα της πείνας. Η διάρκεια αυτής της φάσης είναι από 2-10 μέρες ανάλογα με τα περιττά κιλά που θέλει κάποιος να ξεφορτωθεί.

2η φάση: Σε αυτή τη φάση τη μια ημέρα θα καταναλώνετε καθαρή πρωτεΐνη και την επόμενη πρωτεΐνη και λαχανικά. Η διάρκεια της 2ης φάσης κρατά τόσο όσο να χάσετε τα κιλά που θέλετε ή πρέπει να χάσετε.

 

3η φάση: Σε αυτή τη φάση η δίαιτα Dukan δε θα σας απαλλάξει από περιττά κιλά. Σκοπός είναι να παίξει το ρόλο ενδιάμεσου σταδίου ανάμεσα στη δίαιτα αλλά και της επιστροφής στην κανονική διατροφή. Αυτή η φάση δηλαδή θέλει να σας φέρει σε ισορροπία με τα νέα σας κιλά. Στο στάδιο αυτό εκτός από πρωτεΐνες μπορείτε να καταναλώσετε και άλλου είδους τροφές(όσπρια, ζυμαρικά, πατάτα). Η διάρκεια της φάσης αυτής προκύπτει αν πολλαπλασιάσετε τον αριθμό 9 με τα κιλά που χάσατε στις 2 προηγούμενες φάσεις. Αν για παράδειγμα χάσατε 6 κιλά τότε 6Χ9=54 ημέρες.

4η φάση: Σε αυτό το στάδιο η δίαιτα σας δίνει τη δυνατότητα της συντήρησης. Σκοπός της φάσης είναι να διατηρήσετε τα νέα σας κιλά για πάντα. Η διάρκεια δεν είναι καθορισμένη, ενώ σε ότι αφορά το φαγητό μπορείτε να τρώτε ότι και στο προηγούμενο στάδιο.

 

Τα υπέρ της δίαιτας

*Οι εκατομμύρια θαυμαστές της δίαιτας, διάσημοι και μη, χαρακτηρίζουν τη δίαιτα πολύ εύκολη αλλά και με γρήγορα επιθυμητά αποτελέσματα.

*Τρωτε όσο θέλετε από τις τροφές που σας επιτρέπονται

*Δεν μπαίνετε στον κόπο να μετράτε θερμίδες όπως σε άλλες δίαιτες και τα κιλά που θα χάσετε, σύμφωνα πάντα με το δημιουργό της, αλλά και ανάλογα με τη ευλάβια που θα την εφαρμόσετε, ότι δε θα τα ξαναπάρετε ποτέ.

*Δεν πεινάτε: Με τη δίαιτα Dukan πρέπει να πίνετε περίπου 10-12 ποτήρια νερό την ημέρα αλλά και να καταναλώνετε σε καθημερινή βάση πίτουρο βρόμης. Με το πίτουρο βρόμης δε θα νοιώθετε το αίσθημα της πείνας καθώς έχει πολλές φυτικές ίνες, απορροφούν νερό με αποτέλεσμα να αυξάνεται το μέγεθος τους και ο οργανισμός να νοιώθει χορτάτος. Με το πίτουρο βρόμης ακόμη θα προσλαμβάνετε σάκχαρα και πρωτεΐνες και θα καταπολεμήσετε  τυχόν πρόβλημα δυσκοιλιότητας.

 

Τα αρνητικά σχόλια

Πολλοί ειδικοί ανά τον κόσμο, ανάμεσα τους η Βρετανική διαιτητική εταιρία, τονίζουν ότι η δίαιτα Dunkan, αν ακολουθηθεί για μικρό χρονικό διάστημα μάλλον δε δημιουργεί πρόβλημα. Αν κάποιος όμως την ακολουθεί για αρκετό καιρό θεωρούν ότι θα έχει αρνητικά αποτελέσματα για την υγεία και την κρίνουν ως ανθυγιεινή. Οι ειδικοί κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα καθώς η δίαιτα περιέχει λίγα φρούτα, όσπρια και υδατάνθρακες, πολλά λίπη και αρκετό αλάτι, αφού δε δίνει κάποια οδηγία για λιγότερη κατανάλωση του. Τέλος οι ειδικοί πιστεύουν ότι ακολουθώντας τη δίαιτα Dukan για μεγάλο διάστημα μπορεί να προκληθεί ζημιά στην καρδιά λόγω της μεγάλης κατανάλωσης ζωικών πρωτεϊνών που συνδέονται, σύμφωνα με έρευνες, με τον κίνδυνο υπέρτασης και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

 nolip-mega{jcomments on}

No Comments

Post a Comment