Top

14 επιστημονικά αποδεδειγμένα κόλπα αδυνατίσματος

Lifezone.gr / Διατροφή  / Διατροφή για αδυνάτισμα  / 14 επιστημονικά αποδεδειγμένα κόλπα αδυνατίσματος
14 επιστημονικά αποδεδειγμένα κόλπα αδυνατίσματος

14 επιστημονικά αποδεδειγμένα κόλπα αδυνατίσματος

Βαρέθηκες να πηγαίνεις συνέχεια στο γυμναστήριο χωρίς να χάνεις ούτε γραμμάριο; Βρήκαμε απλά κόλπα που θα μεταμορφώσουν…

 

 

 

…την απλή αγωγή σου στον απόλυτο τρόπο εξαφάνισης του περιττού λίπους. Είτε χρησιμοποιήσεις μόνο δυο από αυτές τις συμβουλές είτε όλες, οι τρόποι αυτοί θα σε βοηθήσουν να κάψεις τις θερμίδες που σου αξίζει.

Ξεφορτώσου τα παραπανίσια κιλά με αυτά τα επιστημονικά αποδεδειγμένα κόλπα.

 

Μάθε αυτό: “Θα είσαι σε θέση να γυμναστείς άνετα για περισσότερο χρόνο και σκληρότερα, αν είσαι δροσερός.”, λέει ο Len Kravitz, συντονιστής της επιστήμης άσκησης στο πανεπιστήμιο του New Mexico. “Το να είσαι πολύ ζεστός, στρεσάρει το σώμα σου αρκετά, ώστε να μην είσαι πολύ αποδοτικός.” Μετάφραση: Καις λιγότερο λίπος.

Κάνε αυτό: Όταν γυμνάζεσαι στο σπίτι, βάλε έναν ανεμιστήρα μπροστά από την περιοχή που ασκείσαι. Αν πηγαίνεις στο γυμναστήριο, περίμενε μέχρι να είναι ελεύθερος ένας διάδρομος που να έχει ανεμιστήρα ενσωματωμένο στην κονσόλα.

 

Μάθε αυτό: “Φορώντας ένα μόνιτορ παρακολούθησης καρδιακών παλμών, το καθιστά ευκολότερο να κάψεις περισσότερο λίπος σώματος, δείχνοντας σου πόσο σκληρά γυμνάζεσαι.”, λέει ο Kravitz. “Διατηρώντας τον καρδιακό σου παλμό στη σωστή ζώνη, σε αποτρέπει από το να υπερ-χαλαρώσεις, έτσι αξιοποιείς στο έπακρο το κάθε λεπτό.”

Κάνε αυτό: Επένδυσε σε ένα μόνιτορ καρδιακών παλμών και φόραγε το κάθε φορά που γυμνάζεσαι. Είναι απλό στον προγραμματισμό και η χρήση του είναι πολύ εύκολη.

 

Μάθε αυτό: “Η προθέρμανση για πέντε λεπτά πριν από κάθε προπόνηση σου, σε βοηθά να χάσεις περισσότερο βάρος.”, λέει η Heather Dillinger, πρόεδρος των προσωπικών γυμναστών του Οργανισμού Υγείας και Αδυνατίσματος. “Όχι μόνο κάνει τους μύες σου πιο εύκαμπτους, αλλά αυξάνει και το φάσμα της κίνησης, έτσι ώστε να καταλήξεις να χρησιμοποιείς περισσότερες ίνες μυών καθώς γυμνάζεσαι.”

Κάνε αυτό: Διάλεξε μια ρουτίνα ζεστάματος που θα χρησιμοποιεί όλους τους μύες, όχι μόνο των ποδιών. Ο πιο εύκολος τρόπος: Κάνε 3-5 λεπτά περπάτημα χαμηλής έντασης, κουνώντας τα χέρια σου μπροστά και πίσω.

 

Μάθε αυτό: “Το να φυλάς την ενέργεια σου για το τέλος της άσκησης, θα σε αποτρέψει από το να χάσεις όσο περισσότερο βάρος μπορείς.”, λέει ο ειδικός μεταβολισμού Dixie Stanford, του τμήματος κινησιολογίας και υγείας του πανεπιστημίου του Austin, στο Texas.

Κάνε αυτό: Αντί να ξεκινάς σιγά και να τελειώνεις με έντονη άσκηση, πραγματοποίησε τις έντονες ασκήσεις στην αρχή της προπόνησης. Αφού κάνεις το ζέσταμα σου, δοκίμασε να γυμναστείς έντονα για 15 λεπτά και έπειτα συνέχισε με πιο συγκρατημένο ρυθμό για τα τελευταία 15 λεπτά.

 

Μάθε αυτό: “Δύο μικρότερες προπονήσεις μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές από μια.”, αναφέρει ο Stanford. Αυτό γίνεται επειδή, κάθε φορά που ασκείσαι έντονα, ο μεταβολισμός σου μένει ενεργός για μια ώρα ή περισσότερο μετά. Το να χωρίσεις τις ασκήσεις σου στα δυο, αυξάνει τον μεταβολισμό σου δύο φορές, δίνοντας σου επιπλέον καύση θερμίδων από την ίδιο χρόνο άσκησης.

Κάνε αυτό: χώρισε την προπόνηση σου σε δυο μικρότερα, έντονα μέρη, κατά προτίμηση ένα το πρωί και ένα το βράδυ.

 

Μάθε αυτό: “Αν είσαι πεπεισμένος ότι καίς λίπος κατά την άσκηση σου, θα κάνεις μια σύνδεση μυαλού-σώματος που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος γρηγορότερα.”, εξηγεί ο Dillinger. Σε μια έρευνα του Harvard, οι συμμετέχοντες που πίστευαν ότι είχαν κάνει μια καλή προπόνηση έδειξαν μεγαλύτερη μείωση του σωματικού λίπους από ότι του συμμετέχοντες που έκαναν τις ίδιες ασκήσεις, αλλά δεν ένιωθαν ότι γυμνάζονταν σωστά.

Κάνε αυτό: Την επόμενη φορά που θα κάνεις οποιαδήποτε άσκηση, υπενθύμιζε κάθε λίγα λεπτά ότι δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό. Αυτή η μικρή νοητική κίνηση, μπορεί να σε ωθήσει να γυμναστείς ακόμα πιο έντονα, οδηγώντας σε ακόμη μεγαλύτερη απώλεια βάρους.

 

Μάθε αυτό: “Όσο λιγότερο χρόνο ξεκουράζεσαι ανάμεσα στα σετ όταν γυμνάζεσαι, τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψεις.”, σημειώνει ο Dillinger. “Με το να κάνεις μικρές παύσεις, κρατάει τον καρδιακό ρυθμό σε υψηλότερο επίπεδο, γεγονός που αυξάνει φυσικά τον αριθμό των θερμίδων που χρησιμοποιείς.”

Κάνε αυτό: Ο καλύτερος εμπειρικός κανόνας, είναι να κάνεις μόνο ένα διάλειμμα 30 δευτερολέπτων ανάμεσα στα σετ.

πηγή: dailyarticle

→10 τρόποι να χάσετε τα περιττά κιλά στο…πι και φι!

→Οι 7 σούπερ αδυνατιστικές τροφές

→Δίαιτα τέλος. Χάστε κιλά με 19 αλλαγές

→6 λάθος πράγματα που γνωρίζουμε για την άσκηση


No Comments

Post a Comment