Top

Σωματότυπος: Μήλο ή αχλάδι; Οι λάθος και οι σωστές τροφές

Lifezone.gr / Διατροφή  / Διατροφή για αδυνάτισμα  / Σωματότυπος: Μήλο ή αχλάδι; Οι λάθος και οι σωστές τροφές
Σωματότυπος: Μήλο ή αχλάδι; Οι λάθος και οι σωστές τροφές

Σωματότυπος: Μήλο ή αχλάδι; Οι λάθος και οι σωστές τροφές

Μάθετε ποιο σωματότυπο έχετε, τα χαρακτηριστικά του και βελτιώστε την εμφάνιση σας αλλά και την υγεία σας με τα παρακάτω…

 

 

Σωματότυπος : «Μήλο»

Το σώμα σε αυτή την περίπτωση μοιάζει σαν μήλο δηλαδή  το άνω μέρος είναι φαρδύτερο από το κάτω. Όταν ένα άτομο με σωματότυπο μήλο παίρνει κιλά τότε τα περισσότερα συσσωρεύονται γύρω από τη μέση και την κοιλιά.

Προβλήματα υγείας που είναι πιθανό να δημιουργεί:  Διαβήτη, υψηλή χοληστερίνη, αυξημένο σάκχαρο αίματος, δυσκοιλιότητα, πρήξιμο, καρδιαγγειακά νοσήματα, υπέρταση.

Λάθος τροφές: Αλλαντικά, αναψυκτικά, παχιά κρεατικά, τηγανητά, ψωμί, βούτυρο, τροφές με πολύ αλάτι, πλήρη γαλακτοκομικά, πατάτες, προϊόντα με ζάχαρη, πικάντικα.

Σωστές τροφές: Μήλα, μαρούλι, καρότα, ντομάτες, σέλινο, σκόρδο, σπανάκι, ψάρια πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, δαμάσκηνα, γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά, λάχανο, κρεμμύδια, βραστά πουλερικά.

Tips: Προτιμήστε ωμές τροφές, τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, κάντε διάδρομο, ποδήλατο και μετράτε τη μέση σας κάθε 15 ημέρες για να διαπιστώσετε το κοιλιακό λίπος.

 

Σωματότυπος : «Αχλάδι»

Το σώμα σε αυτή την περίπτωση μοιάζει με αχλάδι. Οι διαστάσεις των γοφών είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές της μέσης και των ώμων. Όταν ένα άτομο με αυτόν τον σωματότυπο παχαίνει το αποτέλεσμα είναι η συσσώρευση κιλών στους γοφούς και τους μηρούς.

Προβλήματα υγείας που είναι πιθανό να δημιουργεί:  Σπαστική κολίτιδα(Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου), φούσκωμα, αεροφαγία, τυμπανισμός, πρησμένα κάτω άκρα και υπνηλία.

Λάθος τροφές: Αναψυκτικά, βούτυρο, αρτοσκευάσματα επεξεργασμένα από λευκό αλεύρι, ψωμί, γλυκά, κρόκοι αυγών, καφές, ζάχαρη, οινοπνευματώδη ποτά, σάλτσες, λίπη και πέτσες κρεάτων, τηγανητά λάδια, γαλακτοκομικό υψηλά σε λακτόζη.

Σωστές τροφές: Αγκινάρες, νιφάδες βρώμης, αναποφλοίωτο ρύζι, δημητριακά χωρίς ζάχαρη, αβοκάντο, κολοκυθάκια, μαϊντανός, φασόλια, ψάρια, λεμόνι, καρύδια, φακές, φασόλια, μελιτζάνες, ρεβίθια, κοτόπουλο ψαχνό, σπαράγγια.

Tips: Καταναλώστε τροφές με χαμηλά λιπαρά και μειώστε τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες στην καθημερινή σας διατροφή. Σε ότι αφορά την άσκηση κάντε αερόβια και βαράκια για να δώσετε σχήμα στα πόδια και τους μηρούς. Να μετράτε την περίμετρο των γοφών και της μέσης κάθε 30 ημέρες,

 

 →Η διαιτολόγος απαντά: Μπορώ να αλλάξω το σωματότυπο μου;

→Τα top 5 φρούτα για επίπεδη κοιλιά

→Η δίαιτα των 7 ημερών για επίπεδη κοιλιά!

→Εξαφανίστε το σωματικό λίπος με… 4 κινήσεις!

→Οι 7 σούπερ αδυνατιστικές τροφές

{jcomments on}

No Comments

Post a Comment