Top

Τι να προσέξετε για να μην παχύνετε στην περίοδο σας

Lifezone.gr / Διατροφή  / Διατροφή για αδυνάτισμα  / Τι να προσέξετε για να μην παχύνετε στην περίοδο σας
woman_period

Τι να προσέξετε για να μην παχύνετε στην περίοδο σας

Διαβάστε πως ο κύκλος σας δεν θα καταστρέψει τη δίαιτα σας και μείνετε αδύνατες σε κάθε… περίοδο της ζωής σας!

 

Ποια είναι η πιο επικίνδυνη περίοδος για να πάρετε κιλά; Η.. περίοδος η οποία αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα που μπορεί να καταστρέψει κάθε δίαιτα  κάτι που ισχύει ακόμη και για τις πιο εγκρατείς γυναίκες. Οι λιγούρες, η αδυναμία να γυμναστείτε λόγω πόνου εκείνες τις μέρες και η κατακράτηση υγρών μπορεί να δείξουν τη ζυγαριά σας να παίρνει την ανιούσα. Μην ανησυχείτε ωστόσο καθώς υπάρχουν τρόποι να αποφύγετε όλες  αυτές τις… παρενέργειες της περιόδου σας.

Γυμναστείτε έξυπνα εκείνες τις μέρες

Ο πόνος, το φούσκωμα και οι κράμπες κατά τη διάρκεια της περιόδου, είναι πιθανό να σας εμποδίζουν να ασκηθείτε και να καταστρέψουν το πρόγραμμα γυμναστικής σας. Η αποχή όμως από την άσκηση το διάστημα που έχετε περίοδο δεν σας βοηθάει να χάσετε κιλά στην περίπτωση που θέλετε να αδυνατίσετε ή μπορεί να πάρετε κιλά στην περίπτωση που θέλετε να διατηρήσετε το βάρος σας. Μην αποφύγετε λοιπόν τελείως την άσκηση. Διαμορφώστε το πρόγραμμα άσκησης σας ανάλογα: αντικαταστήστε τυχόν δύσκολες ή απαιτητικές ασκήσεις με πιο ήπια σε ένταση άσκηση. Μια βόλτα ή ένας περίπατος με ζωηρό περπάτημα μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη φόρμα σας και να μην πάρετε κιλά κατά την περίοδο.

Η σωστή «απάντηση» στις λιγούρες

Μην χρησιμοποιείτε τις λιγούρες που έχετε κατά τη διάρκεια της περιόδου σας ως δικαιολογία για διατροφικές παρασπονδίες και για να καταφύγετε σε λιπαρά, παχυντικά και γλυκά σνακ.  Σύμφωνα με έρευνα από πανεπιστήμιο της Νότιας Αφρικής, ο μεταβολισμός αυξάνεται κατά 5 με 10 % μερικές μέρες πριν ξεκινήσει η περίοδος σας, αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός σας μπορεί να χρειάζεται περίπου 100 με 200 θερμίδες επιπλέον την ημέρα και αυτός είναι και ο λόγος που έχετε λιγούρες.  Το να φάτε ένα παγωτό μπορεί να ικανοποιήσει για λίγο τις λιγούρες και μετά θα σας φορτώσει με τύψεις ότι καταστρέψατε τη δίαιτα σας. Προτιμήστε να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας με πιο υγιεινές επιλογές όπως για παράδειγμα φιστίκια με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

Αποφύγετε το φούσκωμα

Η φουσκωμένη κοιλιά κατά τη διάρκεια της περιόδου μπορεί να καταστρέψει τα κίνητρά σας για απώλεια βάρους και να σας αποθαρρύνει στην προσπάθεια σας να αδυνατίσετε. Τα αλμυρά σνακ που πιθανό να ζητάτε τις μέρες αυτές θα επιτείνουν την κατακράτηση υγρών και το φούσκωμα.  Προλάβετε το φούσκωμα αποφεύγοντας το αλάτι την εβδομάδα πριν την περίοδο. Αποφεύγετε τα επεξεργασμένα- έτοιμα σνακ, τις κονσέρβες, τη soy sauce και τις κατεψυγμένες μερίδες φαγητού.

Καταργήστε τη ζυγαριά

Ακόμη και αν προσέχετε ωστόσο, οι ορμονικές αλλαγές που συντελούνται στον οργανισμό σας τις μέρες της περιόδου σας, ενδέχεται να αυξήσουν παροδικά το σωματικό σας βάρος. Αν δείτε τη ζυγαριά να σας δείχνει μερικά κιλά ή  γραμμάρια παραπάνω μπορεί να σας αποθαρρύνει ειδικά αν ακολουθείτε δίαιτα αδυνατίσματος. Σταματήστε να ζυγίζεστε λίγες ημέρες πριν την περίοδο και ξεκινήστε να παρακολουθείτε ξανά το βάρος σας μόλις σταματήσει τελείως η αιμορραγία.

Ποια επαγγέλματα “καίνε” πολλές θερμίδες;

 

No Comments

Post a Comment