Μαργαρίτα Πλευρίτου: Οι γυναίκες αποδείξαμε ότι πρωταγωνιστούμε στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις

icon
2 Δεκεμβρίου 2021

Μαργαρίτα Πλευρίτου: Οι γυναίκες αποδείξαμε ότι πρωταγωνιστούμε στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις


Η Μαργαρίτα Πλευρίτου είναι η νέα αρχηγός της γυναικείας ομάδας πόλο στον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π.

Έχει σημειώσει μία μακρά πορεία στο άθλημα κι όπως δηλώνει η ίδια «Ξεκίνησα από την Πέμπτη δημοτικού με το πόλο κι από την πρώτη μέρα που μπήκα στο νερό… Το λάτρεψα!»

Είναι ένα κορίτσι φρέσκο και δυναμικό, που συνδυάζει μοναδικά τον ενθουσιασμό της ηλικίας της με την πειθαρχία που προϋποθέτει ο πρωταθλητισμός. Η Μαργαρίτα μάς μιλάει για το πόλο, στο οποίο έχει αφιερώσει τη ζωή της, με πολύ πάθος και δηλώνει μία πρωταθλήτρια έτοιμη για όλα!

Είσαι η νέα αρχηγός της ομάδας πόλο γυναικών του ΟΣΦΠ. Πως νιώθεις γι’ αυτό τον καινούργιο ρόλο;

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για τον καινούργιο ρόλο μου στην ομάδα. Είναι ο ενδέκατος χρόνος στην ομάδα και τώρα βρίσκομαι σ’ έναν νέο, συναρπαστικό ρόλο.

icon

Είσαι συμπαίκτρια με τις δύο αδερφές σου. Αυτό πόσο έχει βοηθήσει την αθλητική καριέρα σας, αλλά και την κατανόηση που χρειάζεται ένας αθλητής από τους δικούς του ανθρώπους;

Η ζωή του αθλητή, ειδικά σ’ επίπεδο πρωταθλητισμού, είναι εξαιρετικά δύσκολη και πιεστική. Το να έχω και τις δύο αδερφές μου μαζί στα τόσα χρόνια πρωταθλητισμού, αποτελεί ένα σπουδαίο στήριγμα που με βοηθάει στις δύσκολες στιγμές. Είναι σπάνιο και μοναδικό να υπάρχουν τρία αδέρφια σε τόσο υψηλό επίπεδο στην ίδια ομάδα.

Μίλησέ μας για τη διαδρομή σου από τον Ηρακλή στον ΟΣΦΠ.

Πριν από δέκα χρόνια κληθήκαμε να πάρουμε μία μεγάλη απόφαση οικογενειακώς και να μετακομίσουμε στην Αθήνα. Βλέπετε, ήμασταν πολύ μικρές για να έρθουμε μόνες μας. Κάπως έτσι αφήσαμε πίσω όλη μας τη ζωή στην πόλη που μεγαλώσαμε, στη Θεσσαλονίκη, για να εξελιχθούμε ως παίκτριες στο άθλημα που αγαπάμε. Κι η εξέλιξη θα ερχόταν με το να πηγαίνουμε σε μία καλύτερη ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Η προσαρμογή στη νέα πόλη και τα νέα δεδομένα δεν έγινε εύκολα αλλά μετά από χρόνια και βλέποντας που έχουμε φτάσει, νιώθω περήφανη για όσα κατορθώσαμε. Χαίρομαι που οι γονείς μας μάς στήριξαν και πήραμε αυτή την απόφαση τότε. Παρόλο που ήταν πολύ δύσκολο και για εκείνους.

Γιατί θα πρότεινες το πόλο ως άθλημα σε μία γυναίκα ή ένα κορίτσι;

Είναι ευρέως γνωστό ότι το πόλο είναι από τα πιο δύσκολα αθλήματα. Πολύ μάλιστα το θεωρούν ως ένα ανδρικό σπορ, αλλά οι γυναίκες αποδείξαμε σε συλλογικό κι εθνικό επίπεδο ότι πρωταγωνιστούμε στις μεγάλες διοργανώσεις. Μετά από τόσα χρόνια σε αυτό το άθλημα και με όλα τα καλά και κακά που έχω ζήσει, μπορώ να πω ότι το πόλο μού έχει μάθει άπειρα πράγματα κι έχει διαμορφώσει τον χαρακτήρα μου. Οπότε αν κι έχει δυσκολίες, το προτείνω ανεπιφύλακτα.
icon

Το πόλο αποτελεί ένα άθλημα, που αν δεν το ξεκινήσεις από νωρίς δε μπορείς μετά να το έχεις ως χόμπι;

Αν έχεις κάποιες βάσεις και ξέρεις να κολυμπάς σωστά, δεν είναι αδύνατο να ξεκινήσεις σε μεγάλη ηλικία και να το έχεις ως χόμπι. Ωστόσο αν όμως θέλεις να ασχοληθείς εντατικά και σε υψηλό επίπεδο με το πόλο, πρέπει να ξεκινήσεις από μικρή ηλικία.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι της ομάδας σου;

Όταν μιλάμε για έναν σύλλογο σαν τον Ολυμπιακό, οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί! Θέλουμε να κατακτήσουμε πρωτάθλημα και κύπελλο στην Ελλάδα και να βρεθούμε στο Final4 της Ευρώπης έτσι ώστε να διεκδικήσουμε ξανά τον τίτλο του πρωταθλητή.

Πες μας για την εμπειρία της μεγάλης κατάκτησής σας στην Ευρωλίγκα.

Η περσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά λόγω της αναβολής των πρωταθλημάτων με την πανδημία. Έκλεισε όμως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και την κατάκτηση αυτού του ευρωπαϊκού τίτλου με μία ομάδα με πολύ μικρό μέσο όρο ηλικία και βασισμένη αποκλειστικά σε Ελληνίδες παίκτριες.

Τελικά τι στερείται και τι κερδίζει ένα κορίτσι της ηλικίας σου από τον πρωταθλητισμό;

Ο πρωταθλητισμός θέλει πολλές θυσίες σε ό,τι ηλικία κι αν βρίσκεσαι. Υπάρχουν κάποιες φορές, που θα πρέπει να βάλεις στην άκρη την προσωπική ζωή σου για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στο 100%. Αυτά που κερδίζεις όμως με το πέρασμα του χρόνου και τις επιτυχίες και με τις σχέσεις που δημιουργείς μέσα από τον χώρο, είναι πολύ πιο σημαντικές και πολύ πιο όμορφες από όσα επιλέγεις να θυσιάσεις.

Τι προσέχεις σε ό, τι αφορά στη διατροφή σου;

Η διατροφή παίζει σπουδαίο ρόλο στον πρωταθλητισμό. Αν υπάρχει μέτρο, μπορείς να συνδυάσεις την υγιεινή διατροφή με τέτοιο τρόπο ώστε να μη στερείσαι. Οπότε υπάρχουν οι ημέρες για τις ατασθαλίες, οι λεγόμενες ως “cheat days”. Σημαντική είναι και η υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής, που βοηθούν τον οργανισμό στην άμεση αποκατάσταση, ενέργεια κι ευεξία. Η Terranova Nutrition διαθέτει 100% φυσικά προϊόντα χωρίς πρόσθετα κι αυτός είναι ο λόγος, που την επιλέγω. Τα αγαπημένα μου είναι η βιταμίνη C που την καταναλώνω κάθε πρωί για να ενισχύω το ανοσοποιητικό μου σύστημα και το μαγνήσιο κάθε βράδυ για αποκατάσταση, ειδικά μετά από διπλές προπονήσεις.

 

Προηγούμενο Άρθρο
Επόμενο Άρθρο
Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Το email σου δε θα δημοσιευτεί
espa-migato