Σωτήρης Φιλίππου: Πίσω από έναν αθλητή πάντα κρύβεται μία χαμένη νεότητα!

icon
27 Ιανουαρίου 2021

Σωτήρης Φιλίππου: Πίσω από έναν αθλητή πάντα κρύβεται μία χαμένη νεότητα!

 

Ο Σωτήρης Φιλίππου είναι ένας νέος σε ηλικία, αθλητής κι ένα καινούργιο μέλος της οικογένειας Terranova Nutrition Greece.

Ασχολείται με τον αθλητισμό από τα 17 του, δηλαδή τα τελευταία έξι χρόνια και συγκεκριμένα με το ορεινό τρέξιμο.

Τώρα αν τον ρωτήσεις αν θεωρεί τον εαυτό του ερασιτέχνη ή επαγγελματία αθλητή, θα σου απαντήσει πως δεν του αρέσει να μιλάει για τον Σωτήρη αφού επιλέγει να είναι χαμηλών τόνων. «Θέλω ό,τι κάνω, να το κάνω σωστά. Οι βλέψεις και οι στόχοι μου ωστόσο τείνουν προς τον επαγγελματικό αθλητισμό.»

Που σου αρέσει να προπονείσαι;
Γενικά οι προπονήσεις μου είναι πάντα σε μεγάλα υψόμετρα. Προτιμώ τον Όλυμπο, και τα αγαπημένα μου Άγραφα. 

Γιατί προτίμησες το συγκεκριμένο άθλημα;
Το ορεινό τρέξιμο για όσους το έχουν δοκιμάσει, είναι κάτι τρομερά όμορφο. Έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις τοπία που μ’ ένα απλό τρέξιμο στην άσφαλτο δε θα μπορούσες να δεις. Ο στόχος το να φτάνεις στην κορυφή, είναι μοναδικός!

Ποιοι είναι οι νέοι αθλητικοί στόχοι σου;
Οι στόχοι μου για αυτή την περίοδο είναι το Gulag 100 kilometres στον Όλυμπο, ένας από τους δυσκολότερους αγώνες υπεραποστάσεων βουνού στην Ευρώπη, το Ursa Trail 42 kilometres στο πανέμορφο Μέτσοβο, το Olympus Mithical Trail 100 kilometres, και μετέπειτα το Pirin Ultra 160 kilometres στην μαγευτική Βουλγαρία. Και η συνέχεια έπεται…

Οι αθλητικοί στόχοι σε μία δύσκολη περίοδο
Για να πετύχω τους στόχους μου, προπονούμαι συνεχώς υπό τις οδηγίες του προπονητή μου Αχιλλέα Χριστάνα που μου δίνει τρομερή ψυχολογία για να πετύχω. 

Ειδικά φέτος, που ήταν μία μπερδεμένη χρονιά από πολλές απόψεις, είχα να αντιμετωπίσω διάφορα εμπόδια. Πανδημία από τη μία και στρατιωτική θητεία από την άλλη… Αγώνες που αναβλήθηκαν και περιορισμένες μετακινήσεις. Μέχρι στιγμής όμως, με κάποιο μαγικό τρόπο που ίσως ακούει στο όνομα “θέληση”, καταφέρνω να τα ξεπερνάω και να προχωρώ.

Ποια είναι τελικά τα πραγματικά εμπόδια για έναν αθλητή;
Τα εμπόδια ενός αθλητή μπορεί να κυμαίνονται από τα οικονομικά μέχρι και τα ψυχολογικά. Ένας αθλητής που ξεκινάει μόνος του πρέπει να δουλέψει για να έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Τόσο σε ρουχισμό όσο και σε διατροφή. Επιπροσθέτως, η ψυχολογία ενός αθλητή είναι το Α και το Ω για την πορεία του. Ένας αθλητής πρέπει να έχει "δίπλα" του, ανθρώπους που θα καταλαβαίνουν και θα θαυμάζουν την προσπάθεια του. Η στήριξη δίνει μεγάλη πιθανότητα για την επιτυχία.
icon

Πως αισθάνεσαι ως αθλητής με όλα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για την Ολυμπιακή Επιτροπή και το περιστατικό με τη Σοφία Μπεκατώρου;
Πραγματικά ντρέπομαι για το ανδρικό φύλο με τέτοιου είδους περιστατικά. Η αθλητική παιδεία βασίζεται στην ευγένεια και την κατανόηση για τον συνάνθρωπο μας, και όχι το αντίστροφο. Εύχομαι γρήγορη ψυχολογική ανάρρωση για την κα. Μπεκατώρου κι ο ένοχος να πληρώσει. 

Η πεμπτουσία του αθλητισμού: “Να κάνεις αυτό που λέει η καρδιά σου και να το κάνεις με αγάπη”

Η συμβουλή που θα έδινα σ’ έναν νέο αθλητή που ξεκινάει τώρα, είναι μία και μοναδική. Να κάνει αυτό που λέει η καρδιά του και να το κάνει με αγάπη. Δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει άνοδος αν επιλέξει κάτι που δεν αρέσει στο μυαλό και στο σώμα του. Εγώ για παράδειγμα ακολούθησα τον στίβο όταν ξεκίνησα αλλά πάντα τα πόδια μου "ζητούσαν" το βουνό και ειδικά τις μεγάλες αποστάσεις. Όλα αυτά φυσικά, θα πρέπει να συνδυάζονται με την σωστή διατροφή και την καλή ζωή. Σωστές αναλογίες φαγητού κι επαρκή ύπνο. 

Τι έχεις θυσιάσει για τον αθλητισμό;
Πίσω από έναν αθλητή πάντα κρύβεται μία χαμένη νεότητα. Όσο σκληρό και αν ακούγεται πάντα για κάποιον που ασχολείται από μικρή ηλικία με τον αθλητισμό υπάρχουν πολλές θυσίες που έχει κάνει. Όσον αφορά εμένα έχω θυσιάσει πολλές ανέσεις που θα μπορούσα να έχω. Φαγητό, καλοπέραση, ερωτικές σχέσεις, αλκοόλ και άλλα αρκετά. Δεν μετανιώνω όμως. Είμαι υπερήφανος που κατάφερα να βρω τον δρόμο μου και χωρίς αυτές τις ανέσεις σε περιόδους που δεν έπρεπε να τις έχω.Ειναι μοναδικό να είσαι προσεκτικός και να αγαπάς αυτό που κανείς με ότι τίμημα έχει.

Τι διατροφή ακολουθείς;
Η διατροφή μου έχει ποικιλία. Μου αρέσει το κοτόπουλο, το ψάρι κι όλα τα λαχανικά. Φρέσκα φρούτα και ξηροί καρποί βρίσκονται καθημερινά στη διατροφή μου. Μου αρέσουν επίσης και τα superfoods, όπως μέλι, γύρη, σπιρουλίνα, λιναρόσπορος και το αγαπημένο μου είναι τα αποξηραμένα σύκα. 


Γιατί επιλέγεις τις Terranova Nutrition βιταμίνες;

Από την ημέρα που ξεκίνησα να λαμβάνω τις βιταμίνες τις Terranova Nutrition, έχω δει μεγαλύτερη διαφορά στην απόδοση μου κατά την προπόνηση. Γενικά η μέρα μου είναι κουραστική τόσο από υποχρεώσεις όσο κι από μεριάς προπονήσεων. Ποτέ δεν περίμενα να βρω κάτι που θα με τονώνει, και ταυτόχρονα δε θα μου κάνει κακό. Πραγματικά εντυπωσιασμένος!

Ποια Terranova Nutrition προϊόντα προτιμάς;
Τα αγαπημένα μου είναι το Beetroot Juice(χυμός παντζάρι) που μου δίνει ακόμα περισσότερη αντοχή καθώς τρέχω, το Life Drink που είναι γεμάτο από βιταμίνες και τα αγαπημένα μου superfoods, το Magnesium-Calcium για χαλάρωση και αποκατάσταση των μυών και η πολυβιταμίνη Living Sport που είναι ειδικά σχεδιασμένη για τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού που αθλείται.

icon

Προηγούμενο Άρθρο
Επόμενο Άρθρο
Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Το email σου δε θα δημοσιευτεί
espa-migato