Μιχάλης Χατζηϊωάννου: Ονειρεύομαι να τρέχω για όσο πιο πολλά χρόνια μπορώ!

icon
4 Δεκεμβρίου 2020

Μιχάλης Χατζηϊωάννου: Ονειρεύομαι να τρέχω για όσο πιο πολλά χρόνια μπορώ!

Ως άνθρωπος ο Μιχάλης δηλώνει ήρεμος, τίμιος κι εργατικός.Του αρέσει η φύση κι επιλέγει ό,τι πιο φυσικό στην καθημερινότητα και τη διατροφή του.

Αυτό είναι το όνειρο ενός μικρού παιδιού, που έγινε πραγματικότητα. Σε δεύτερη ανάγνωση, αυτό είναι το όνειρο ενός μεγάλου παιδιού που ακούει στο όνομα Μιχάλης Χατζηϊωάννου και δε θέλει να σταματήσει να τρέχει ή να ασχολείται με τον αθλητισμό.

“Θέλω κάποια στιγμή αυτά που ζω, να τα μεταφέρω σε μικρά παιδιά που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον στίβο. Η Σύμη άλλωστε έχει δυνατά παιδιά και θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μία πραγματικά δυνατή ομάδα!”

Ο Μιχάλης είναι 30 ετών και ζει στο νησί της Σύμης. Ασχολείται με τον αθλητισμό από τα 12 του, ξεκινώντας με το ποδόσφαιρο και παράλληλα με το τρέξιμο. Είναι ένας άνθρωπος που δεν τα παρατάει ποτέ, βασικό χαρακτηριστικό του αθλητή με πειθαρχία και στόχους. Πιστεύει πολύ στο Θεό και κυρίως στον Άγιό του, τον Πανορμίτη της Σύμης. Η πίστη γενικότερα, όχι μόνο σε ό,τι αφορά στη θρησκεία, είναι ένα στοιχείο που τον χαρακτηρίζει και κυρίως, τον καθορίζει.

“Έχω περάσει διάφορες δυσκολίες στη ζωή μου και πάντα με πίστη τα ξεπερνούσα όλα. Ο Άγιος του νησιού μας με βοηθάει, ώστε να βρίσκω τον τρόπο να προχωράω. Είναι ο προστάτης του νησιού, έχει κάνει πολλά θαύματα σε όλο τον κόσμο κι αφιερώνω σ’ εκείνον όλα μου τα μετάλλια. Η πίστη μου άλλωστε, είναι αυτή που με κρατάει γερό να συνεχίζω.”

Ο Μιχάλης αποτελεί ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα θέλησης και πείσματος, που δεν περιμένει να του δοθεί κάποιο κίνητρο αλλά επιλέγει να δημιουργεί τα κίνητρα μόνος του, καθημερινά. Ξυπνάει από τις 05.30 το πρωί, ώστε να έχει την ημέρα μπροστά του. Ξεκινάει προπόνηση στις 06. 00 το πρωί, 08.00 με 14.00 εργάζεται και 17.00- 20.00 κάνει τη δεύτερη προπόνησή του.

 “Θέλω να είμαι σε αέναη κίνηση. Αυτή τη στιγμή δουλεύω με 8μηνη σύμβαση στη ΔΕΥΑΣ και το καλοκαίρι εργάζομαι κι ως ψυκτικός. Φυσικά για να τα πετύχω όλα αυτά μαζί, κοιμάμαι από τις 21.00 το βράδυ ώστε να ξεκουράζω το σώμα μου και να μπορώ να ανταπεξέλθω στην ημέρα.

icon
 "Το κίνητρό μου είναι να είμαι υγιής και να μπορώ να τρέχω δυνατά, ξεπερνάντας τον εαυτό μου. Η Σύμη είναι έρωτας για τον Μιχάλη (αλλά και για εμάς θα λέγαμε). Εκεί ζει ήρεμα κι ανθρώπινα, όπως του αρέσει, ενώ είναι κάθετος ότι δε θα μπορούσε να ζήσει σε άλλη πόλη. Οι χαλαροί ρυθμοί τον βοηθούν να ακολουθεί καθημερινά το πρόγραμμά του, του αρέσει να γεμίζει τον χρόνο της προπόνησης με τις όμορφες εικόνες του νησιού τις οποίες και “ντύνει” με την αγαπημένη του μουσική. 

 

 

 

 

 

Η ηρεμία και η θετική ψυχολογία είναι πολύ σημαντικά για έναν αθλητή. Στη Σύμη τα έχεις και τα δύο. Το αρνητικό είναι οι διαδρομές όταν προετοιμάζεσαι για Μαραθώνιο και χρειάζεσαι μεγάλες αποστάσεις. Τη Σύμη και τον Πανορμίτη όμως δεν τους αλλάζω με τίποτα στον κόσμο!

Όσο για το μέρος που του αρέσει να προπονείται, είναι το υψηλότερο σημείο της Σύμης, τα Ξερολίμνια, όπου απολαμβάνει να βλέπει από ψηλά την Ιερά Μονή Πανορμίτη όσο τρέχει.

“Σε αυτό το σημείο παίρνω το κουράγιο, που χρειάζομαι για να νιώσω ασφάλεια και να συνεχίσω.”  

iconΩς άνθρωπος ο Μιχάλης δηλώνει ήρεμος, τίμιος κι εργατικός. Δε μπορεί και δε θέλει να κρατάει κακίες. Είναι λίγο αγχώδης αλλά με το τρέξιμο τα ξεπερνάει όλα. Του αρέσει η φύση κι επιλέγει ό,τι πιο φυσικό στην καθημερινότητα και τη διατροφή του.

“Σε αυτή τη λογική, και βλέποντας το 2015- χρονιά που ξεκίνησα να ασχολούμαι συστηματικά με τον Μαραθώνιο- τους πρωταθλητές Ελλάδος Χ. Μερούσης και Ρ.. Ρεμπούλη να παίρνουν τα συμπληρώματα διατροφής της Terranova Nutrition, μπήκα να διαβάσω σχετικά. Είδα λοιπόν ότι ήταν 100% φυσικά, χωρίς πρόσθετα. Εντυπωσιάστηκα! Έτσι έκανα τη δοκιμή και τελικά έμεινα σε αυτά, καθώς με βοήθησαν αρκετά στη διάρκεια της τόσο απαιτητικής ημέρας μου”.

Προηγούμενο Άρθρο
Επόμενο Άρθρο
Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Το email σου δε θα δημοσιευτεί
espa-migato