Top

Να θυμηθώ … να μην ξεχάσω!

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Να θυμηθώ … να μην ξεχάσω!
dont forget

Να θυμηθώ … να μην ξεχάσω!

Ξεχνάς όλο και πιο συχνά… Ανησυχείς για τη μνήμη σου; Μάθε γιατί συμβαίνει και τι μπορεί να σε βοηθήσει μέσα σε 3 μήνες!

Τα φωσφολιπίδια είναι αναπόσπαστα συστατικά των κυτταρικών μεμβρανών, συνεπώς παίζουν καθοριστική σημασία στην ανάπτυξη, στην ωρίμανση αλλά και στην σωστή λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων που καθορίζουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες (μνήμη, συγκέντρωση, διαύγεια, όραση, ακοή, κλπ). Τα φωσφολιπίδια όσο μεγαλώνουμε, σιγά σιγά αρχίζουν να φθίνουν με αποτέλεσμα τα κύτταρα του κεντρικού νευρικού συστήματος, να αρχίζουν να μην λειτουργούν όπως πριν και έτσι να νιώθουμε ότι ξεχνάμε!
Γιατί χρειαζόμαστε όσο περισσότερα είδη φωσφολιπιδίων;
Αν και η φωσφατιδυλσερίνη είναι το πιο γνωστό φωσφολιπίδιο που συναντάμε στα περισσότερα σκευάσματα ενίσχυσης της μνήμης, δεν είναι το μόνο που χρειαζόμαστε. Είναι σημαντικό να προσλαμβάνουμε στη διατροφή μας 4 είδη φωσφολιπιδίων καθώς η δράση τους είναι συμπληρωματική, συνεργιστική και εξασφαλίζει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα:
  •  Φωσφατιδυλσερίνη: σημαντικό δομικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών. Αποδεδειγμένα τονώνει την ενεργητική και ηλεκτρική δραστηριότητα σε ολόκληρο τον εγκέφαλο.
  •  Φωσφατιδυλαιθανολαμίνη: τονώνει τη χημική δραστηριότητα των νεύρων (σεροτονίνη, ντοπαμίνη) και δημιουργεί νέες συνδέσεις μεταξύ των κυττάρων.
  •  Φωσφατιδυλοχολίνη: εξαιρετικά σημαντικό ρόλο καθώς στηρίζει άμεσα τους νευροδιαβιβαστές της μνήμης.
  •  Φωσφατιδυλοϊνοσιτόλη: βοηθά στην επεξεργασία των λιπαρών και στηρίζει την φυσιολογική λειτουργία των κυτταρικών μεμβρανών.
Γιατί το Memovigor 2 είναι το πιο πλήρες και αποτελεσματικό συμπλήρωμα διατροφής για τη μνήμη και το έχουν ήδη επιλέξει περισσότεροι από 60.000 Έλληνες καταναλωτές; 
Memovigor2 Front
Το Memovigor 2, είναι 3μηνη θεραπεία που προστατεύεται από δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, είναι το μοναδικό συμπλήρωμα διατροφής που περιλαμβάνει το σύμπλεγμα και των 4 φωσφολιπιδίων και μάλιστα η πηγή τους είναι λεκιθίνη σόγιας πιστοποιημένη μη γενετικά τροποποιημένη (ΝΟΝ GMO). Εκτός όμως από τα 4 φωσφολιπίδια περιέχει και μια σειρά από εξαιρετικά σημαντικά συστατικά για την μνήμη που το καθιστούν το πιο πλήρες και ολοκληρωμένο διεθνώς:
 
Ακετυλο-L-καρνιτίνη (ALC): αμινοξέα που απαιτούνται για την παραγωγή της ακετυλοχολίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που βοηθά τον εγκέφαλο να λειτουργεί σωστά, ειδικά στα τμήματα που έχουν να κάνουν με τη μνήμη.
Λινολεϊκό οξύ:πολυακόρεστο ω-6 λιπαρό με καθοριστική σημασία για την μνήμη και τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.
 
Γλουταμινικό οξύ:είναι ο κύριος διεγερτικός νευροδιαβιβαστής στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Παίζει κεντρικό ρόλο στην κωδικοποίηση των πληροφοριών, στο σχηματισμό και την ανάκτηση των μνημών, στη χωρική αναγνώριση και τη διατήρηση της προσοχής.
 
Ginkgo Biloba:δρα αυξάνοντας τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, βελτιώνοντας την μικροκυκλοφορία του, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης, κυρίως σε μεγάλες ηλικίες.
 
Βιταμίνες Β1, B6, Β12:συμμετέχουν στο σχηματισμό σημαντικών δομών του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Επιτελούν σημαντικές λειτουργίες στη διαμόρφωση των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου καθώς και στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο με οξυγόνο.
 
Βιταμίνη C, Ε και σελήνιο:είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά, επιβραδύνοντας τη γήρανση των εγκεφαλικών κυττάρων και βελτιώνοντας τη διαδικασία της μνήμης.
 
Κάλιο:τα κανάλια καλίου στον εγκέφαλο παίζουν κυρίαρχο ρόλο στη μνήμη και τη μάθηση. Επίσης βοηθά στα αντανακλαστικά των νεύρων που είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά μηνυμάτων από το ένα μέρος του σώματος στο άλλο.
Μαγνήσιο:η διατήρηση κανονικής συγκέντρωσης μαγνησίου στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία των συνάψεων του κεντρικού νευρικού συστήματος στις οποίες βασίζεται η μνήμη.
 
Φώσφορος: παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαβίβαση των μηνυμάτων στον εγκέφαλο, καθώς ενεργοποιεί μεγάλο αριθμό ενζύμων, ορμονών και μορίων.
 
  • Το Memovigor 2είναι κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας
  • Παρουσιάστηκε επώνυμα στο Πανελλήνιο Συνέδριο ΩΡΛ 2015
  • Συστήνεται από τις μεγαλύτερες δημόσιες και ιδιωτικές ΩΡΛ κλινικές της χώρας
  • Περισσότεροι από 60.000 ασθενείς έχουν επιλέξει το Memovigor 2
 
1Nat Med. 2014 Apr;20(4):415-8. doi: 10.1038/nm.3466. Epub 2014 Mar 9. Plasma phospholipids identify antecedent memory impairment in older adults.Mapstone M1, Cheema AK2, Fiandaca MS3, Zhong X4, Mhyre TR5, MacArthur LH5, Hall WJ6, Fisher SG7, Peterson DR8, Haley JM9, Nazar MD10, Rich SA11, Berlau DJ12, Peltz CB13, Tan MT4, Kawas CH13, Federoff HJ3.
2Hum Psychopharmacol. 2007 Jun;22(4):199-210.Acute cognitive effects of standardised Ginkgo biloba extract complexed with phosphatidylserine. Kennedy DO1, Haskell CF, Mauri PL, Scholey AB.
3Altern Med Rev. 2008 Jun;13(2):85-115. Alzheimer’s disease, amnestic mild cognitive impairment, and age-associated memory impairment: current understanding and progress toward integrative prevention. Kidd PM1.
 
 
 

No Comments

Post a Comment