Αϋπνία: Καταπολεμήστε την με την κατάλληλη διατροφή!

icon
17 Οκτωβρίου 2017

Αϋπνία: Καταπολεμήστε την με την κατάλληλη διατροφή!


Γνωρίστε τα λάθη που σας οδηγούν στην αϋπνία και...κοιμηθείτε...

  Αισθάνεστε κουρασμένοι στη δουλειά; Νιώθετε εξάντληση και δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις της ημέρας; Μήπως τελικά φταίει η...προηγούμενη νύχτα; Τρεις στους δέκα ενήλικες σύμφωνα με έρευνες δεν κοιμούνται ποιοτικά και δυσκολεύονται να κλείσουν τα μάτια τους. Η αϋπνία απασχολεί όλο και περισσότερα άτομα με τη διατροφή να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό το πρόβλημα.

♦ Τι μπορεί να σας λείπει

Σύμφωνα με τους επιστήμονες συχνά για την αυπνία ευθύνεται η έλλειψη ορισμένων βιταμινών ή άλλων θρεπτικών συστατικών. Ας δούμε όμως τι προκαλεί την αϋπνία και πως μπορούμε να το διορθώσουμε κάνοντας ορισμένες διορθωτικές κινήσεις στη διατροφή μας:

→ Σύμφωνα με έρευνες η έλλειψη ή τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου μπορεί να προκαλέσουν αϋπνία. Συγκεκριμένα αν κάποιος δε λαμβάνει την απαραίτητη καθημερινή ποσότητα μαγνησίου η έλλειψη αυτή μπορεί να τον οδηγήσει σε κακής ποιότητας ύπνο με συχνές αφυπνίσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η ποσότητα μαγνησίου που πρέπει να προσλαμβάνει κάποιος καθημερινά πρέπει να είναι περίπου 400 mg αλλά μοιρασμένο σε μικρές δόσεις. Πάρτε συμπληρώματα μαγνησίου, αλλά αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την καρδιά ή τα νεφρά σας συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας.

→ Εκτός από το μαγνήσιο μετά από μελέτες οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο χαλκός μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον ύπνο σε γυναίκες πριν από την εμμηνόπαυση. Αν η πρόσληψη χαλκού σε ημερήσια βάση δεν ξεπερνά το 1mg τότε αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι γυναίκες να μην μπορούν να κοιμηθούν εύκολα, αλλά και την επόμενη μέρα να νοιώθουν εξαντλημένες. Για να αποφύγουν την αϋπνία οι γυναίκες που βρίσκονται πριν από την εμμηνόπαυση συνιστάται να προσλαμβάνουν καθημερινά 2mg χαλκού.


  → Αυπνία τέλος με φυσικό τρόπο ←

♦ Αν θέλετε να κάνετε όνειρα γλυκά αποφύγετε...

→ Την υπερβολική κατανάλωση καφέ (πιείτε το πολύ 2 κούπες ημερησίως)

→ Τα μπαχαρικά και τα πικάντικά φαγητά λίγες ώρες πριν τον ύπνο

→ Τις μεγάλες ποσότητες λιπαρών τροφών στη καθημερινή σας διατροφή. Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε Ω3 όπως είναι ο σολομός και ο τόνος.

→ Αποφύγετε τη σοκολάτα τις βραδινές ώρες αφού περιέχει λιπαρά και καφεΐνη που οδηγούν σίγουρα σε προβλήματα ύπνου.

→ Μην κάνετε υπερβολές με το αλκοόλ τις βραδινές ώρες και φάτε ελαφριά.

→ Οι φράουλες, τα πορτοκάλια και τα ακτινίδια καλό είναι να αποφεύγετε να τα καταναλώνετε λίγο πριν τον ύπνο καθώς η βιταμίνη C που περιέχουν παίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση της αδρεναλίνης, ορμόνη που θα σας κρατήσει σε εγρήγορση.

 

♦ Οι τροφές που μας… στέλνουν για όνειρα γλυκά

→ Το κεράσι είναι ιδανικό για έναν όμορφο και ήσυχο ύπνο. Τα κεράσια περιέχουν μελατονίνη και σύμφωνα με έρευνες αυτή η ουσία μπορεί να φτιάξει το βιολογικό μας ρολόι και να βοηθήσει στην καταπολέμηση της αϋπνίας. Φάτε λοιπόν κεράσια 1-2 φορές την ημέρα και καταναλώστε ακόμη και μαρμελάδα από κεράσι.

→ Οι ανάλατοι ξηροί καρποί περιέχουν μαγνήσιο που βοηθάει κατά του στρες και του άγχους.

→ Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το γάλα περιέχουν τριπτοφάνη, μια ουσία που βοηθάει στην παραγωγή σεροτονίνης που έχει αγχολυτική δράση.

→ Δημητριακά και λαχανικά περιέχουν βιταμίνη Β6 που παίζει σημαντικό ρόλο στο νευρικό σύστημα.

→ Η κατανάλωση κρέατος βοηθάει καθώς περιέχει σίδηρο. Η έλλειψη σιδηρού προκαλεί αϋπνία αλλά και εξάντληση κατά τη διάρκεια της ημέρας με αποτέλεσμα να κάνουμε ανήσυχο ύπνο το βράδυ.

→ Τέλος το ψωμί και τα ζυμαρικά δημιουργούν την παραγωγή σεροτονίνης που δρα ως φυσικό ηρεμιστικό.

 

Πείτε ΤΕΛΟΣ στην αϋπνία με φυσικό τρόπο!!                                                         
TERRANOVA Smooth Synergy:

icon

Προηγούμενο Άρθρο
Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Το email σου δε θα δημοσιευτεί
espa-migato