Καταπολεμήστε την κυτταρίτιδα με την σωστή προπόνηση!

icon
14 Ιουλίου 2017

Καταπολεμήστε την κυτταρίτιδα με την σωστή προπόνηση!

Από τι προκαλείται η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκεί το συσσωρευμένο λίπος στο συνδετικό ιστό κάτω από το δέρμα. Σε ένα μεγάλο ποσοστό οφείλεται στην κληρονομικότητα αλλά και στις κακές διατροφές συνήθειες, στην έλλειψη άσκησης και στο κάπνισμα.

Πως μπορούμε να μειώσουμε την εμφάνιση της;


Δυστυχώς δεν υπάρχει η «μαγική συνταγή» για να εξαφανιστεί η κυτταρίτιδα, όμως η κατάλληλη γυμναστική μπορεί να αντιμετωπίσει την όψη φλοιού πορτοκαλιού.
Η προπόνηση που θα μας βοηθήσει να κάψουμε πολλές θερμίδες και να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό μας στο μέγιστο βαθμό, είναι η ιδανική για να απαλλαγούμε σταδιακά από το συσσωρευμένο λίπος.

Η διαλλειματική άσκηση (interval training) μπορεί να επιτύχει ακριβώς αυτό το σκοπό. Αυτό το είδος γυμναστικής περιλαμβάνει την εναλλαγή έντονης άσκησης και διαλείμματος. Πιο συγκεκριμένα, αποτελείται από σύντομα sets έντονης δραστηριότητας και στη συνέχεια μικρά διαλείμματα και ο κύκλος αυτός επαναλαμβάνεται αρκετές φορές.

Αυτή ακριβώς η προπόνηση ενισχύει το μεταβολικό ρυθμό τόσο κατά τη διάρκεια της άσκησης αλλά και για αρκετή ώρα μετά. Έτσι, το σώμα καταναλώνει περισσότερες θερμίδες και καίει πιο αποτελεσματικά το λίπος.

Η διαλειμματική προπόνηση δε χρειάζεται συγκεκριμένο χώρο ούτε απαιτεί ειδικό εξοπλισμό.
Το τρέξιμο, οι κοιλιακοί, τα βαθιά καθίσματα και τα βαράκια είναι μερικές μόνο από τις ασκήσεις που μπορείτε να ενσωματώσετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα για να δείτε άμεσα αποτελέσματα.

 

Κωνσταντίνος Φλίγος
Exclusive Distributor and Authorized ViPR Master Trainer Strength & Physical Conditioning Coach

icon  

Προηγούμενο Άρθρο
Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Το email σου δε θα δημοσιευτεί
espa-migato