Top

Τι είναι η κρίση πανικού και ποια η καλύτερη αντιμετώπιση της

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Τι είναι η κρίση πανικού και ποια η καλύτερη αντιμετώπιση της
Sleep Panic Attack

Τι είναι η κρίση πανικού και ποια η καλύτερη αντιμετώπιση της

Η σύγχρονη ζωή είναι γεμάτη από στρεσογόνες καταστάσεις και γεγονότα που συχνά ξεφεύγουν κατά πολύ από τον έλεγχο μας και μας…

…προκαλούν επιπρόσθετο άγχος, ενώ η αβεβαιότητα για το μέλλον μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία μας σε καταστροφικό βαθμό.

Πολλές φορές το άγχος αυτό κορυφώνεται και το άτομο βιώνει έντονη κρίση πανικού, μία πολύ δυσάρεστη και τρομακτική εμπειρία, που όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί. Για να μπορέσουμε ωστόσο να προχωρήσουμε στην σωστή αντιμετώπιση της πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τι είναι η κρίση πανικού και σε ποιες περιπτώσεις εμφανίζεται.

Η κρίση πανικού είναι ουσιαστικά ένας ξαφνικός, έντονος φόβος ή άγχος που μπορεί να συνοδεύεται από δύσπνοια ή ζαλάδα και τρομακτική ταχυπαλμία, ενώ το άτομο αισθάνεται εκτός ελέγχου. Πολλοί άνθρωποι που έχουν βιώσου κρίση πανικού νομίζουν ότι έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή ή ότι πεθαίνουν. Η κρίση αυτή διαρκεί συνήθως από 5 έως 20 λεπτά. Αλλά μπορεί να διαρκέσει ακόμα περισσότερο, μέχρι και μερικές ώρες. Το άγχος ξεκινάει να καταλαμβάνει το άτομο περίπου 10 λεπτά μετά την έναρξη της κρίσης, ενώ αυτές οι κρίσεις αν συμβαίνουν σε συχνό επίπεδο αποτελούν διαταραχή πανικού.

Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι για το τι ακριβώς προκαλεί τις κρίσεις πανικού, πιστεύουν όμως ότι έχει τα αίτια της σε κάποια αστάθεια των χημικών ουσιών του εγκεφάλου, ή στην κληρονομικότητα. Πολλές φορές ωστόσο συμβαίνει χωρίς ξεκάθαρη αιτία.

Το σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το άτομο να γνωρίζει ότι δεν είναι μόνο. Οι κρίσεις πανικού συμβαίνουν σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και η αντιμετώπιση τους είναι πολύ πιο εύκολη απ’ ότι νομίζετε.

Με τη βοήθεια των ειδικών η κρίση πανικού μπορεί να αντιμετωπιστεί οριστικά και να ανακουφιστείτε από τις φοβίες που σας ταλαιπωρούν και σας δυσκολεύουν την καθημερινότητα.

Επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα του ψυχολόγου Άγγελου Ηλιόπουλου και μάθετε περισσότερα για την κρίση πανικού και την σωστή αντιμετώπιση της.

No Comments

Post a Comment