Top

Βιταμίνη C: 4 λόγοι που την χρειάζεστε και το καλοκαίρι

Lifezone.gr / Διατροφή  / Διατροφή για υγεία - ευεξία  / Βιταμίνη C: 4 λόγοι που την χρειάζεστε και το καλοκαίρι
images/stories/vitamini-c-center.jpg

Βιταμίνη C: 4 λόγοι που την χρειάζεστε και το καλοκαίρι

Την γνωρίζουμε περισσοτέρο ως “χειμωνιάτικη” βιταμίνη όμως την έχουμε ανάγκη και αυτήν την περίοδο. Μάθετε τον λόγο…

Έχει χαρακτηριστεί στη συνείδηση των περισσοτέρων ως «βιταμίνη του χειμώνα» επειδή θεωρείται ότι προλαμβάνει το κρυολόγημα, όμως πολλοί αγνοούν ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και το καλοκαίρι. Μάθετε γιατί τη χρειάζεστε περισσότερο όσο σφίγγουν οι ζέστες…

1. Βοηθάει στην αντιμετώπιση των ηλιακών εγκαυμάτων

Τα ήπια ηλιακά εγκαύματα αφήνουν στην επιδερμίδα ερυθρότητα, ευαισθησία, πόνο και φλεγμονή. Η συγκεκριμένη βιταμίνη βοηθάει με πολλούς τρόπους στην αντιμετώπιση των εγκαυμάτων και αυτών των συμπτωμάτων. Καταρχήν βοηθάει στην διέγερση του σχηματισμού κολλαγόνου, που είναι χρήσιμο με τη σειρά του στην ανάπλαση των ιστών που έχουν υποστεί το έγκαυμα. Ακόμη η συγκεκριμένη βιταμίνη ενισχύει το ανοσοποιητικό και διαθέτει αντισηπτικές ιδιότητες αποτρέποντας τη μόλυνση των ιστών.

2. Μας βοηθάει να ανταπεξέλθουμε στη ζέστη

Πολλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι  η βιταμίνη C βοηθάει να ανταπεξέλθει ο οργανισμός μας στη ζέστη. Αν μάλιστα λάβετε τη βιταμίνη πίνοντας μια παγωμένη πορτοκαλάδα θα αποκομίσετε διπλό όφελος: θα υπομείνετε καλύτερα τη ζέστη και θα αναπληρώσετε τα υγρά που χάνετε από την εφίδρωση.  Επιπλέον η C μειώνει το ενδεχόμενο καρδιακών επεισοδίων που είναι συχνότερα το καλοκαίρι και προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις συμπεριλαμβανομένης και της στεφανιαίας νόσου.

 

3. Προστατεύει τα μαλλιά και το δέρμα

Η καλή κατάσταση των μαλλιών και της επιδερμίδας επηρεάζονται κυρίως από τη βιταμίνη C, η οποία έχει ενεργό συμμετοχή στην παραγωγή του κολλαγόνου αλλά και την απορρόφηση του σιδήρου και γι’ αυτό είναι απαραίτητη τους καλοκαιρινούς μήνες που ο ήλιος ταλαιπωρεί το δέρμα και τα μαλλιά.

 

4. Προστατεύει από την κυστίτιδα

Η κυστίτιδα αποτελεί μια φλεγμονή της ουροδόχου κύστης που είναι πολύ πιο συνήθης το καλοκαίρι. Συχνοουρία, κοιλιακός πόνος και θολά ούρα είναι μερικά από τα συμπτώματα της. Η βιταμίνη C φαίνεται ότι καταπολεμά το βακτήριο που προκαλεί κυστίτιδα. Συνίσταται λοιπόν η κατανάλωση χυμών που είναι πλούσιοι σε βιταμίνη C ως βοηθητικό μέτρο για την καταπολέμηση ή την πρόληψη της κυστίτιδας.

 

vitamins

 

No Comments

Post a Comment