Top

Αυτές είναι οι 6 super τρόφές του Σεπτέμβρη…

Lifezone.gr / Διατροφή  / Διατροφή για υγεία - ευεξία  / Αυτές είναι οι 6 super τρόφές του Σεπτέμβρη…
Αυτές είναι οι 6 super τρόφές του Σεπτέμβρη...

Αυτές είναι οι 6 super τρόφές του Σεπτέμβρη…

Διαβάστε ποια είναι τα καλύτερα τρόφιμα, γιατί τα αγαπάμε, τι μας προσφέρουν και πώς να τα απολαύσετε χωρίς ενοχές…

 

1. Αγγούρια

Γιατί τα αγαπάμε: Έχουν ελάχιστες θερμίδες και είναι από τα πιο ενυδατικά τρόφιμα, αφού περιέχουν 96% νερό, που είναι απαραίτητο αυτό το μήνα που έχει ακόμη ζέστη. Αποτελούν ακόμη καλές πηγές μαγνησίου και καλίου, δύο συστατικά απαραίτητα για τα οστά.

Πώς να τα απολαύσετε: Εκτός από τη χωριάτική σαλάτα που μπορείτε να τη φτιάξετε με φέτα, ντομάτα, κρεμμύδι, ελιές, πιπεριές, ρίγανη και αγγούρι, με τα αγγούρια μπορείτε να φτιάξετε μια δροσερή καλοκαιρινή σούπα.

2. Grapefruit

Γιατί τα αγαπάμε: Αυτό το φρούτο είναι διαθέσιμο όλο το χρόνο, αλλά η καλύτερη εποχή του θεωρείται ο Σεπτέμβριος. Μόλις μισό γκρέιπφρούτ περιέχει το 75% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας βιταμίνης C που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός σας, και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τρώγοντας  μισό γκρέιπφρουτ πριν το γεύμα μπορεί να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε.

Πώς να τα απολαύσετε: Μπορείτε να το προσθέσετε στο πρωινό σας, καταναλώνοντας μισό φρούτο κάθε πρωί. Μπορείτε ακόμη να το ψιλοκόψετε και να το βάλετε σε σαλάτες όπου ταιριάζει υπέροχα. Μια ακόμη δυνατότητα που έχετε είναι να το στίψετε και να το πιείτε μαζί με άλλα φρούτα σε ανάμεικτο χυμό ή κοκτέιλ.

3. Ντομάτες

Γιατί τις αγαπάμε: Μας παρέχουν λίγες θερμίδες και είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, μια βιταμίνη που γίνεται όλο και απαραίτητη για το ανοσοποιητικό καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο και ο χειμώνας. Ακόμη περιέχουν λυκοπένιο, μια ουσία με αντικαρκινικές ιδιότητες.

Πώς να τις απολαύσετε: Φτιάξετε μια σάλτσα για μακαρόνια με φρέσκες ντομάτες. Οι μαγειρεμένες ντομάτες περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα λικοπένιου. Μπορείτε ακόμη να τις προσθέσετε σε σαλάτες ή σάντουιτς.

4. Αχλάδια

Γιατί τα αγαπάμε: Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C , ενώ η εποχή τους πλησιάζει με το τέλος του καλοκαιριού. Τα πιο ζουμερά αχλάδια βοηθούν στην ενυδάτωση του οργανισμού και σας βοηθούν να νιώθετε χορτάτοι καθώς αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού. Αυτό είναι σημαντικό αν κάνετε δίαιτα.

Πώς να τα απολαύσετε: Για να αποκομίσετε περισσότερα οφέλη από την κατανάλωση τους προτιμήστε να τα φάτε με τη φλούδα, αφού τα πλύνετε καλά. Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε ωραία smoothies.

5. Πολύχρωμες πιπεριές

Γιατί τις αγαπάμε: Περιέχουν απίστευτη ποσότητα βιταμίνης . Οι πιπεριές έχουν μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C από τα πορτοκάλια! Περιέχουν ακόμη το απαραίτητο για την καρδιά κάλιο και ποσότητα της φιλικής για το δέρμα σας βιταμίνης Α. Επιπλέον η γλυκιά γεύση τους μπορεί να περιορίσει την επιθυμία σας για γλυκό.

Πώς να τις απολαύσετε: Μπορείτε να τις κάνετε στο μπάρμπεκιου όπου γίνονται πολύ νόστιμες ή στο τηγάνι γουόκ.  Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε σπιτικό χούμους αν τις πολτοποιήσετε μαζί με ταχίνι και ρεβίθια.

6. Μήλα

Γιατί τα αγαπάμε: Είναι γεμάτα φυτικές ίνες γεγονός που σας κάνει να νιώθετε χορτάτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμη θεωρείται ότι ρίχνουν την χοληστερίνη και βοηθούν στη μείωση του κινδύνου παχυσαρκίας.

Πώς να τα απολαύσετε: Καταναλώστε τα με το φλούδι τους για να κερδίσετε περισσότερες φυτικές ίνες. Μπορείτε ακόμη να τα βάλετε στο φούρνο με μέλι και κουάκερ, αν θέλετε κάτι γλυκό.

Οι top 9 πιο υγιεινές τροφές

→Οι 5 καλύτερες Ελληνικές τροφές

→Αυτές τις σούπερ τροφές θέλει ο οργανισμός σας!

→Φρούτα: Μυστικά για την επιλογή και τη συντήρηση τους

 

No Comments

Post a Comment